Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

07.12.2009 tarihinde yaşlılık aylığına başvurduk. Maaş bu tarihe göre mi bağlanır?

yüksel_57

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
hayırlı aksamlar
bugün sgk dan yazı geldi "yaşlılık aylıgına hak kazandınız" diye
işten ayrılıp müdürlümüze yazılı talepte bulunmanız halindde talebinizi takip eden aydan itibaren aylınız baglanacaktır denileiyor
07 12 2009 tarihli talebiniz bu tarihten itibaren mi geçerli acaba teşekkürler

Siz kuruma emekli olabilirmiyim diyemi dilekçe verdiniz büyük ihtimalle öyle olmuş size gelen yazıdan onu anlıyorum..
ve o tarihten itibaren maaşınız birikmez nezaman emekli olmak için müracaat yaparsanız ozaman birikmeye başlar maaşınız
İşten ayrılacan tahsis talep belgesini doldurum kuruma emekli olmak için müracaatını yapacaksın...

Emeklilik müracaatından sonraki ayın başından itibaren emekli maaşı işlemeye başlar.

Emekliliği hak ettiğinize dair yazınız gelmiş olup,sizin kurumunuza müracaat etmeniz durumunda veya kurumun sizi emekliliğe ayırması durumunda emekliliğiniz gerçekleşir.Aksi takdirde emekli olamazsınız.

Raman72,
Ortada bir çelişki yok mu? Kurum çıkışı görmeden emeklilik müracaatını nasıl değerlendiriyor ki? Çünkü örneğin; 01 Aralıkta emekliliğe müracaat ettiniz ve çalışmaya devam ettiniz. Sözkonusu müracaatınız 20 ocakta kabul edildi ve işten çıkışınız istendi. iştende en fazla 10 gün geriye giderek çıkış yapabilirsiniz. Ve emekliliğinizde işten çıkış tarihinden itibaren geçerlilik kazanacağından kayıp sözkonusu olmaz mı?

yüksel_57
07/12/2009 tarihli müracaatınız işten çıktığınıztarihten itibaren geçerli olur.

yüksel bey iyi akşamlar emekliliğiniz normalmı malülenmi

malülen %50 iştme engelli basvuru yaptım ve bana kagıt geld, işten ayrılıp dilekçe verin diye yaşlılık aylıgı mı bglanacak simdi ve her ay mı yoksa 3 ayda birmi veriliyor

Malulen emeklilik ancak %60 ve üzeri olduğu zaman gerçekleşir. Malulen emekli olan emekli olduktan sonra çalışamaz ancak özürlü olarak erken emekli olan emeklilikten SGDP primi ödeyerek çalışabilir. Sizinki özürlü olarak erken emeklilik kapsamına girer. Dolayısı ile yaşlılık aylığından yararlanacaksınız.

bu her ay mı veriliyor yoksa 3 ayda bir mi veriliyor şimdiden tesekürler

Yüksel_57 kardeşim
Arap sacına döndü iş ya siz yanlış soru soruyorsunuz yada biz yanlış cevap veriyoruz şimdi şu aşağıdaki sorulara cevap verir isen senin derdini anlayabiliriz..
1.Vergi ind.hakkınız varmı.. kaçıncı derece
2.İlk ssklı oluş tarihiniz
3.ilk ssklı oluşta yaşınız kaçtı
4.Kuruma ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe verdiniz mi?

vergi indirim belgemiz var 20 08 1993 ssk başlangıcı dogum tarihi 01 01 1980 ssk başlangıçta 1
3 yasındaydım ssk ya 01 12 2009 bda dosyamı verdim müracat ettim

dilekçe vemeye gittim sskaya salı günü ssk gözden kaçırmış ssk başlangıcını ve reddetti2014 yılınada basvurmam gerektini söylediler 13 yasında ssklı olunmazmış

koskaca ssk bunu nasıl gözden kaçırıyor anlamadım ya maas baglansaydı sonradan anlasılsaydı ödedikleri parayı geri alılardı bizden kendi hatalarından dolayı

Makri,
o arkadaşın başvurusu emeklilik için olamaz.
Emekli olabilir belgesi gibi yaygın bir uygulama var,başvurudan önce garantiye almak için şartlarının emekliliğe uygunluğunu teyit için başvuruyor kimileri.
Bu arkadaşın anlatımından da onu anladım,çünkü işten çıkış almadan emeklilik başvurusu mümkün değil.Bu durumda kayıp da söz konusu değil,o belge alındıktan sonra istenirse yıllarca devam edilebilinir çalışmaya.
Ve;
Emekli aylığı,kamuda başvuruyu takiben ayın ilk 15.günü,özel sektörde ilk 1.günü bağlanır.Kayıp olmaması için bu tarihlerden bir gün önce başvuru yapmak avantajlı olacaktır.

Üst Alt