Mehmetyilmaz[SIZE=3]
[/SIZE
MEHMET-41[SIZE=3]
Kime niyet kime kısmet buna derler işte. Ben mesajımı Mehmet-41 lakaplı arkadaşa yardımcı olsun diye yazmıştım ama mesajımın size bir nebze de olsa faydası dokunduysa ne güzel.
Ben kendimi bildim bileli, yani çocukluğumdan bu yana hep uzun bacak yürüm cihazı kullandım ve halen de kullanmaya devam ediyorum. Ev içinde kullanmıyorum tabii. Yazımda da belirtiğim gibi ev içinde sol elimle sol ayağıma destek yaparak yürüyorum, yapmaz isem düşerim, yürüyemem. Ama ev dışına bu cihazı takmadan asla çıkmam. Ev dışında cihazı takmadan yürümeye kalksam 20-25 mt kadar mesafe yürüdükten sonra yorulurum, mutlaka dinlenmem gerek. Yani ev dışında bu cihazı takmadan yürümem beni çok zorlar.
Uzun bacak yürüme cihazını tavsiye edip etmeme konusunda bir şey diyemem, bunu güvenilir bir ortopedi doktoruna danışmanız gerekir. Ama ben buna alıştım ev dışında bunsuz yapamam. Benim için çok da büyük bir problem teşkil etmiyor bu cihazı ev dışında kullanmak. Keşke kullanmasaydım asla demem çünkü o benim gölgem, biricik arkadaşım.
Ben kendimi bildim bileli Süleyman Ustaya (İstanbul Ortopedi) bu cihazı yaptırdım. Çok uzun süreler de kullandım. Yani sağlam yapıyorlardı ve işin ehli insanlardı. Bazı cihazcıların cihazları bir iki senede deforma oluyor, zırt pırt kırılıyor. Sağlam çelikten yapmazsan, tenekeden imal edersen olacağı budur. Süleyman Usta ve ekibi daha sonra bu işi artık bıraktı zira seksen küsur yaşa geldiler. Süleyman Ustaya kimi tavsiye edebileceğini sorduğumda İstanbul Fındıkzade muhitinde bulunan Bilimer Ortopediyi tavsiye etti. Telefonları 212.621 53 83. E-posta adresleri ise:
info@bilimerortopedi.com ve
bilimer2017@gmail.com. Cep numarası da var da onu vermeyeyim gerek olur ise veririm özelden. Ben geçen sen ufak bir tamir işimi bunlara yaptırdım, sağ olsunlar güzelce yaptılar. O esnada yani geçen sene, sıfır bir uzun bacak yürüme cihazının fiyatını sorduğumda 9.000 TL demişlerdi, ama bu fiyata ayakkabılar da dâhil mi değil mi bilmiyorum. Bunlar daha ziyade patikli yapıyorlar uzun bacak yürüme cihazını. Ama patiksiz de yaparlar elbette. Patiklinin avantajları var mesela çarşı pazardan ayakkabı alıp kullanabilirsiniz. Vs vs. Neticede size uzun bacak yürüme cihazı önerecek veya önermeyecek olan doktorunuzdur. Önerirse patikli mi patiksiz mi olacağını da keza o doktor tavsiye edecektir.
Neticede eğer uzun bacak yürüme cihazı yaptırmaya niyetlenirseniz iyice araştırım kardeşim zira ustayım diye piyasaya çıkanların çıraklık bile yapabilecek kabiliyetleri yok. Çünkü cihaz öyle ucuz değil pahalı sayılır.
Durum böyle,Allah selamet ve kolaylıklar nasip etsin.
Ha bu arada son olarak şunu da söyleyeyim; uzun bacak yürüme cihazı sağ ayağa yani sağlam olan ayağa ekstra yük bindirmiyor, bilakis ondaki yükü azaltıyor. Yük bindiriyor diyenler halt etmekteler. Sağın solun lafi ile hareket etmeyin, herkezin hastalığı farklı. Farklı olunca da tedavi de farklı olabiliyor. Dolayısıyla sağın solun lafıyla hareket etmek yerine tekrar ediyorum, bir ortopedi doktoruna, gerekiyorsa fizik tedavi doktoruna da görünün.
Selametle [/SIZE][/SIZE]