Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1. dereceden vergi indirimim, 5200 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

Doğannn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bu sitede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Ben Ankarada ikamet ediyorum doğum tarihim 1977, ilk sigortalı işe başlama 26/12/1996, sgk prim gün sayısı 5200 civarı 2011 yılının 10. ayında birinci derece vergi indirimi aldım kalp yetmezliğinden dolayı, yanlış yönlendirme ile dilekçemi malüliyet servisine verdim 20/11/2012.

Malüliyet servisindeki memur 15 yılı doldurmama 1 ay kaldığını anlıyor ama; gelen evrakı bekletme yetkimiz yok diye kocatepe yüksek sağlık kuruluna gönderiyor. Buradan 10 gün sonra eve yazı geliyor. Gelen yazıda Ank. Numune Eğit. Arş. Hastanesine sevkim yapıldı elimdeki yazı ile hastaneye başvurdum. Burada %100 Rapor verilerek gönderilmiş sgk kocatepeye aradan 1,5 ay sonra tekrar ikinci bir yazı geldi yazıda ara karar verildiği ve birde Ank Üniv.Tıp.Fak.Has.'nin Kardiyoloji kliğine sevkim yapıldı. Buraya 16/01/2012 tarihinde başvurdum elimdeki yazı ile; testler tahliler en son 08/03/2012 tarihinde bitti sonuçlarları doktora verdim. Doktor (asistandı) asistan bunları hocama göstermek gerkiyor diye beni yarın tekrar gelmemi istedi.

Benden ilk teşhis konulduğunda bana yapılan anjiyo sonuçlarını ve diğer hastanelerden aldığım raporları istediler. Ertesi gün onalrıda teslim ettim ve haftaya bugün gel dedi. Gittim bugün senin rahatsızlığın % 45 ile 55 arasında bir rahatsızlık dedi doktorun iyi niyetinden midir nedir anlayamadım bana ister raporu bu şekilde düzenleyip sgk'ya gönderelim istersen al evraklarını git başka hastanelere diyor. Bana iki üç gün sonra gel kararını bildir dedi. Birde bizim yazacağımız rapor sgk sistemine girer ise; diğer raporlarının bir etkisi olmaz yani o raporlar çürür diyor. Şu an çok şaşkınım ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu durumda buranın vereceği rapor ile malülen emeklik oranı % 60 olduğu için red kesindir. Yani; 1. Şansımız yanlışlıkla da olsa başvurduğumuz malülen emeklilik olmuyor. 2. şansımız İki hastaneden, her ikisindende % 100 rapor alarak birinci derecedeki vergi indiriminden, Doktorun dediği gibi vergi indirimi düşer mi?

Bu işler nasıl oluyor? Ne yapmam gerkiyor? En kısa zamanda nasıl emekli olabilirim çok mağdurum beni bu duruma dair ne yapmam gerektiği konussunda bilgilendirirseniz sevinirim...

Doğan,
İşlem yapmayı bırakın tıkansın işlem, işlem yapılmadığı için evraklarınız kaldırılır.
1.derece vergi indirim hakkınız var 15 yıl 3600 güne tabisiniz ve emekli olmayı hak etmişsiniz.Siz SGK ya engeliler için erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmak için müracaat edin.Müracaatınızı yaşlılık emekliliği olarak yapın.

Hastaneden dosyamı alayım mı? Dosyamı hastaneden alırsam sgk'da sorun olmazmı? Ne kadarlık bir sürede normal emeklilik için baş vuruyum officer cevabın için teşekkür ederim ayrıca.

Hastaneye gidin dosyanızı alın atın evin bir köşesine tekrar sgk ya gidin ve 1.derece vergi indirim hakkım var engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmak istiyorum diyin zaten orada matbu evraklar var doldurup verirsiniz.

Hatırlatma :Yalnız Maliye'ye bizzat müracaat edip vergi indirimi hakkı kazandınız demi tek başına rapor olması vergi indirimi hakkından faydalanıyorsunuz anlamına gelmez.

tabikide aldım gelirler idaresi başkanlığı deftartarlıktan birinci derecede sakatlık indiriminden yararalanır diye yazı var elimde. Dediğiniz gibi yaparsam evraklar çakışmaz mı? Sonra bir sorun olurmu sonuçta biliyorsunuz bunlar resmi işlemler

Çakışsın ne olacak ki malulen emekli olmaktan vazgeçtim erken emekli olacaksın kimse size neden işlemi arım bıraktınız diyemez. En mantıklısıda benim dediğim yol hatta hastaneye bile gitmeyin yarın direk SGK ya erken emekli olmak için müracaat edin.

dogan sen ılker beyın dedıgı gıbı yapın resmı olarak ankara gıtmedıgı ıcın sorun olmaz senı malulyet yerıne yonlendırmısler ssk nın ısıne gelır bırıncı derecedende olsa ssk a bunu oyalamak ıcın yapıyor sen erken yaslık adı altında olan maddeden yararlanım normal emeklı gıbı olucaksın malulen olanlar calısamazlar kanunen calısırsa emeklıgı kesılır sen emeklı oldukdan sonra sgdp odeyerekde calısabılırsın senın sureklıdır dıye kazanılmıs vergı ındırımın var suan gecerlılıgını koruyor

vergi indirim belgesi ve başka hangi evraklar isteniyor? ve de emeklilik süreci ne kadar sürüyor?

dogan sen vergı ındırım belgesını aldım demedınmı tekrar tekrar vergı ındırım belgesı alınmaz ısden cıkıs belgesıyle ssk ya emeklılık servısıne dılekce verıceksın surecı ssk belırler 2 ay ıle 3 ayın ortalarına dogru durumun bellı olur

Hayır yanlış anladınız vergi indirim belgem var onun yanıda başka ne evrak istiyorlar diye sordum. İşten çıkış meseleside şöyle: Çalıştığım iş yeri raporum %100 diye Çalışamz diye işten çıkardı ama içeride 60 günlük iznim bulunuyordu bunun parasını ödemeyeceklerini ancak izin bitiş tarihi olan 03 Mayıs 2012 izin kullandırıp ondan izin bitiş tarihinde çıkış verceklerini söylediler bende şu an izinli gözüküyorum. Bu durumda işten çıkış belegesi isteniyor diyorsunuz ya bu durumu nasıl yaparız.

İş yerinize gidin iş ten çıkış belgesini muhasebe bölümünden alabilirsiniz sıkıntı olmaz siz evraklarınızı hazırlayıp biran önce SGK ya müracaat edin.

Çok teşekkür ederim Yarın sabah erkenden bu işlemlere başlayacağım inşallah bir sorun çıkmaz.

Üst Alt