Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Ocak tarihinde emekliliğim doldu. Şimdi başvursam benden yeni rapor mu istenecek?

özçiçek

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
2
01.01.2025 itibariyle %52 rapor vergi indirimi ile emeklilik hakkım var .dizaltı ampute
işe giriş 01.01.2005
Aralık ayı prim ödemesi ocak ta gözükecek düşüncesiyle başvuru yapmamıştım ayın 15 de yasa değişti diye şimdi benden yeni rapor mu istenir?
Süreç nasıl işler?
Pazartesi ayın 20sinde yani sgk ya gideceğim.

@özçiçek, gidip şansınızı deneyin takibi ama duyduğum kadarıyla 15 ocaktan beri dilekce kabul etmemişler her sgk müdürlüğü farklı olabilir şansınızı deneyin

@özçiçek,

Aralık ayı primi ocakta yatar. Yatırdığınız anda sistemde görünür. Eğer vergi indirimi emekliliği hakkınız vardı ise yazık olmuş. Keşke danissaydiniz önceden. İnşallah kabul ederler. Sanırım iş gücü kaybından yani Yeni yasaya göre emeklilik için bacağın boydan boya ampute olması gerekiyor. Arkadaşın da dediği gibi Pazartesi Vergi indiriminden şansınızı bir deneyin. Belki kabul ederler...

@özçiçek 15 Ocak tarihine kadar başvuru yapsaydınız şu an emekliydiniz. Bunda da bir hayır vardır. Şu an vergi indirimi almanızın hiçbir önemi kalmadı. Yeni yasaya tabisiniz. Tekrar rapor almak için büyük ihtimal sevkiniz yapılır sonrasında çalışma gücü kaybına göre emekli olup olmayacağınıza karar verilecektir.

Ama SGK dan bilgi almak tabi ki en iyisi

Arkadaslar yasa cikti ama sgk mevzuat daha erişmedi mevzuatın hazirlanmasi 1 2 ayi bulabilir suan herkes eski yasaya tabi zamani gelen mevzuat yayinlanana kadar emekli olabilir bunuda sgk dan hemen öğrene bilirsiniz

@özçiçek, Geçmiş olsun tek taraflı diz altı ampute seviyesi hastalık listesine göre Orta Düzey Çalışma Gücü Kayıp olarak görünmektedir.

31.12.2008 dahil öncesi girişliler için getirilen emeklilik şartları
Hafif Düzey %40-49 18 Yıl - 4100 Gün
Orta Düzey %50-59 16 Yıl - 3700 Gün olarak bu şekilde belirlenmiş.

Başvurunuz sonucu SGK sağlık kurulu Orta Düzey olarak tespit yaparsa kriterler sağlanıyorsa emekli olabilirsiniz. Mevcut raporda zaten bu bilgi varsa herhangi bir tedavi veya cerrahi yöntemle bu uzuv tekrar yerine gelemeyeceğine göre ampute gibi durumlarda SGK'nın tekrar bu kişiyi sevk etmesi biraz anlamsız olacaktır.

@Alibekar,

İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. Kanun başka, kurum içi mevzuat başka. 15 Ocak tarihi itibarıyla vergi indirimi ile emeklilik kalkmıştır!

Bı yakınım diz den 4 santim altı ampute ++ işitme konuşma yok malulen emekli olabilirmi cevap verirsen sevinirim

Tek taraflı ampute

@(Gölge), Paylaştığım listede gördüğünüz gibi tek taraflı ampute Orta Düzey olarak görünüyor.

Malulen emeklilik için Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp gerekiyor.

İşitme konuşma da yok demişsiniz SGK bu konuda nasıl değerlendirme yapar bilemiyorum.

@özçiçek,

Hakim olduğum bir konu değil. Sadece emekliliğinize engel koyabilirler demek istedim. En temizi Vergi indiriminden emekli olmak...

@cuneyt09, bir soru daha biliyorsaniz tqbi peki eski raporlar iptal yenisini aldik emekli olduk peki bu sekilde emekli olduktan sonra calisabiliyormuyuz vergi indirimi emeklisi gibi ? Yoksa artik maluluz evdemi oturmamiz gerekiyor?

Engellilerin uzuv kaybı olan kişilerde emekliliğinde bir sorun yok... malesef sorun çoklu hatsalığı olanlarda emekkli etmiyorlar
yani tek hastalık olacak ve %40 olacak ve listede olacak... o da sgk nın insafında

@marto1,

Bende kronik süreğen intihspli romatizma var boyun ve omurga kisitliliklari kifoz 72 derece ben sadece ondan 42 rapor aldım, karaciğer fonksiyon yikseliginden 30 aldım, bana 59 verdi süresiz olarak bu yeni sisteme göre alabiliyor muyum

@marto1,

Bir küçük detayı unutmayalım. On binlerce arkadaşımıza uzuv kaybı ya da sürekli sakatlıklarına rağmen süreli rapor ve süreli emeklilik verildi bugüne kadar. Bunlar kontrole çağırılırsa hastanelerde eziyet çekecekler... Umarım bari bu ahmaklığı yapmaz sgk.

@OturanBoğa,

Süreli raporlarla sanırım hastalığı olan kişileri takisite bağlama arada engelli sayısını düşürme politikası olarak görüyorum hükümetin kazğııdır bizlere... Dediğinde haklısn Bülent abi ben de aynı durumdan müzdarip biriyim sol kol engeli ama süreli rapor veriyorlar 4 raporum var 3 ü süresiz 1 süreli o da bu yıl 2025 eylülde bitecek yenileme zamanı geliyor benim kol da işlev yok tekrar süreli verirlerse her 3-5 yılda bir hast koridorlarında sürüneceğiz

@Laves85,

işiniz oldukça zor büyük bir ihtimal emekli etmezler engeliniz hastalık listesinde yazıyorsa ve %40 ya da hafif katogoride olması lazım ben büyük konuşmayayım ama durumlar vahim :(

Bir süre emekliliğe başvurmayın chp den Aylin hanım ile iletişim halindeyiz anayasa mahkemesine İPTAL için götürecekler yasayı.

@Kervan41,

Gittim
Sgk daki şef 15'in de emeklilik başvurusu yapılmaması için sitemin kapatıldığını 182 arayıp sağlık kuruluna randevu almamı ve randevuyu 3 gün kalası sgk ya gidip randevu aldığım hastaneye sevk yapılsın dedi.

@özçiçek,

Hastane için dilediğimiz hastane olsbiliyore yani anladığım , engelli vatandaşına bu kadar düşman ülke dünya da yoktur sanırım .

@marto1,

Şimdi raporumda ağır işlerde çalışamaz yazıyor, kendim elektrik ustasıyım şirketim rapor aldığım için çıkardı şimdi bir arkadaşımın şirketinde ayak işleri yapıyorum ve ayın nerdeyse yarısı işe gidemiyorum ya hastanedeyim yada tutulumdan dolayı yürüyemiyorum, şimdi emekli etmezler diyorsun ya o zaman iş versin yapabileceğim, 2 bacağı olmayan insanada vermesinler o zaman desinler masa başı iş yap, böyle devlet ahlakı olmaz, herşeyi bitirdi şurada engellilerden para çıkarmaya çalışıyor,
Anayasaya aykırı ama bu kanun anayasa mahkemesinden onay alır yürürlüğe girer, anayasa dediğin bi adamın dilinde

Merhaba polio sekeliyim,her iki alt ektremite,için kafo kulanmak zorunda diyor,sürekli rapor emekli olabilrmiyim engel oranı 42 tek hastalık

Şimdi 170 i tekrar aradım vergi inidirmi raporu ile emeklilikte bi değişiklik yok bi kaç madde değiştirildi sadece bunda eski usul devam edecek diyor . Ya bunlar bişey bilmiyor ya biz ben hiç birşey anlamdım bu süreçten .

@Kervan41,

170 DEKİ çalışanlar şu anda hiçbirşeyi bilmiyor.soruları bile anlamıyorlar.ONLARA GÜVENMEYİN.

Üst Alt