Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 veya 2 hafta süren ruminasyon psikoz belirtisi midir?
F42 baskın obsesyonel , düşünmeler veya uzun boylu düşünmrler
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Yazılan İlaç : aripa
Ben OKB hastasıyım ama ruminasyon her zaman olan birşey değil. Örneğin; 1 işe gireceğim 2 hafta sonra başlayacağım 2 hafta beynim o işi düşünüyor . Şöyle mi böyle mi öyle mi işe başlayınca da beynim error veriyor. Kaçıyorum. Yada başka örnek verim doktora randevu alıyorum 2 hafta yada bir hafta randevu gününr kadar beynimde doktorla konuşuyorum derdimi anlatıyorum, motoru yakıyorum resmen. Çıkamıyorum o durumdan doktora gidiyorum sonra geçiyor.. Bunlar bir kaç örnek.. çoğaltabilirim. Beyin ordan çıkmıyor. Hep ordayım deli gibi . O ruminasyon sırasında kitlenme mi oluuor ne 24 saat onla meşkulum. OKB takıntı vs tarafına hiç girmiyorum. Oralar bambaşka. Ruminasyon tarafını merak ettim nevroz mu psikoz mu ?
Yani benim elimde değil ruminasyon değişik değişik şeylere kitleniyorum . Muhtemel çalışamama sebep bu 20 sonra anladım gibime geliyor . Ruminasyon oluyor bende sık sık. Sonra vın turizm
@OğuzHan112 abi yukarı yazdım. Misal obsesyonlarda ve kompulsiflerde misal 15,20 dk uğraştırıyorsa. Ruminasyon da günlerce sürüyor. Dilim dönmüyor yada kelimelere dökemiyorum. Beynimde misal " kalem" kelimesi 24 saat günlerce gitmiyor. Bunun gibi