kendihalinde
Bir doktor beni tedavi etmek için onlarca yıl eğitimden geçiyor. Bununla ilgili insanlığın biriktirdiği bütün
tıp, biyoloji, kimya ve botanik bilgilerini kullanıyor. Beni iyileştiriyor veya iyileştiremiyor ama bir şekilde modern bilimin gereklerini yerine getiriyor. İnsanlar daha yüzyıl önce
1918'te İspanyol Gribi virüsü yüzünden topluca ölüyor hatta telef oluyorlardı. Bilimdeki gelişmeler sayesinde tıp bilgisi dahilinde her şeye şifa oluyor. Ama, sizin gibilerin düşüncesi ise Allah'ın,
Adıyaman'da bir köydeki "
Şeyh"i kendine aracı olarak seçip, şifa dağıtmak için "
Allah dostlarını" kullanıyor. Sizin düşüncenize göre bu da çok normal bir şey.
Asıl, sizin bu düşünceniz
akılsızlığın,
aymazlığın dik âlâsıdır.
İslam dininde
RUHBAN (ARACI) yoktur. (Ve mâ yuminu ekseruhum billâhi illâ ve hum muşrikûn)
Ben, Konya'da büyüdüm. Tarikatları da, yolları da iyi bilirim.
Nakşibendiliği de
Halidiye kolunu da iyi bilirim.
Kahta'yı da
Adıyaman'ı da iyi bilirim. Efendi !!!, kendinize gelin. Doktora gitmesi gereken bir genci, bir tarikat şeyhinin tasallutuna bırakmayı düşünmek,
bu çocuğun ileri yaşlarda başına gelebilecek, yaşayacağı bütün kötü şeyler için müsebbibi olmak demektir.
Şunu da artık anlayın, 21nci yüzyılda yaşıyoruz. Bir hekim, beni tedavi ederken şifayı
Tarihten alıyor, bilimden alıyor, felsefeden alıyor'. Dünya'da 7 milyar insan yaşıyor şuan ve bu insanların sadece 5te1 İslam dinine inanıyor. Allah'ın şifasına nail olan sadece müslüman dünya. Hatta biraz daha ileri gidelim; bu görüşe göre Allah şifasını Adıyaman'da bir şeyh aracılığı ile dağıtıyor ama nedense bütün önemli tıp gelişmeleri o ecnebilerin ilim yuvalarında oluyor. Onların üniversiteleri bizim ise şeyhlerimiz var.
Bu konuyu açan arkadaş, biliyorum sen niyetine girmişsin bu çocuğu şeyhlerin, kendine sıddık diyen "müşriklerin" elini eteğini öptüreceksin ama yapma!; bir doktora götürün çocuğun. Bir psikologa ihtiyacı var.