Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 yıllık vergi indirim belgesi ile emeklilik..?

TATLIMM

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Emeklilik işlemlerini başlatmak üzere olan bir tanıdığıma hatalı bilgi vermemek adına foruma yazmak istedim...

11 yıl önce 3.derecede vergi indirimi almış ve önümüzdeki sene emekli olmak için başvuruda bulunacak. Lakin vergi indirim tarihi eski olduğunda dolayı tekrar hastaneye sevkedilip güncel tarihli vergi indirimi alması gerekir mi?

Benim bildiğim kadarı ile hangi tarihte olursa olsun vergi indirimi bir kez alınır ve yenilenmeye gerek kalkmaksızın onunla erken emekli olunur yolunda....

Teşekkür ederim :)

3.derece vergi ind. hakkı kazandığı için (bu hak kazanılmış hak oluyor) tekrar rapor almasına,vergi ind. müracaat yapmasına gerek yok..Prim ve gün şartlarını tamamladığı vakit kuruma emekli olmak için müracaat edebilir.Müracaat esnasında vergi ind. hakkınızın olduğunu gösterir belgenin evraklarınızın içerisinde hazır olmasına özen gösterin.
Not:Elinizde vergi ind. hakkı belgeniz yok ise iş yerinden ve/veya maliye den temin edebilirsiniz.

11 de bişey mi :)
Ben tam 19 yıllık belgeyle emekli oldum,içiniz rahat olsun.

ssk (4a) statüsünde emekli olacaksa, 50 sene önce bile hak etmiş olsa defterdarlıktan sakatlık indirimini, o hak bugün erken emekliliği de sağlamış olur. Yeniden rapora vs. gerek olmaz.

Üst Alt