Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 senelik sigortalıyım. Şimdi %40 rapor alsam emeklilik şartlarım ne olur?

cancan07

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
forumda okudum kafam karıştı ben 12 senelik sigortalıyım ve şu an rahatsızlandım gidip rapor alacagım. % 40 ve üstü alırsam 15 senede emekli olabilir miyim yoksa saglıklı olarak işe beşladıgım için emekli olamam mı ?
1 ekim yasası beni etkiler mi ?
raporu bir işe başladıktan sonra mı almalıyım yoksa şu an işsizim şimdi mi almalıyım ? ikisi arasında degişen ne olur

1 ekim yasası sizi etkilemez...
Vergi ind. hakkı almanız için çalışıyor olmanız gerekli
Yada iş kur sevki ile alırsanız daha iyi olur.. İleride vergi ind. hakkı alırken sevk yolu ile alınan raporu maliye kabul ediyor (istisnalar hariç)
Tam emeklilik hesabı içimn ilk ssk lı olunan tarih gün ay yıl olarak ve dogum tarihinizi veririseniz yardımcı olalım..

ilker bey 07.01.1998 yılı ssk başlangıcım yatan pirim günüm 2200 ben şimdi bir işe giriptemi rapor için başvurayım yoksa girmeden raporu almalımıyım ???? görünürde saglıklıyım fakat sol beyin damarımda daralma var devamlı hap kullanıyorum felç geçirme riskim var rapor oranım ne olur

Özürlü kadrosunda iş bulmak istiyorsanız iş kur'a kayılı olmanız gerekli onun için rapor almanız lazım iş kur 'a gidin beni engelli olarak kayıt edin de.
Kurum senden rapor ister sende yok dersen seni yetkili hastaneye sevk ederler ve raporunu alırsın..
iş hayatına atıldık dan sonra O raporla vergi ind. hakkı için müracat edebilirsin...
3.derece vergi ind. hakkı alabilirseniz..
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz..
07/01/1998+18yıl:07/01/2016 yılında prim ödemenizde tam olursa emekli olursunuz...

Üst Alt