Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 yıl Bağkur ve %76 rapor ile malulen emeklilik..?

ali_suna

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler arkdaslar
oncelıkle hepınıze tesekkur ederım :)
daha once babam agactan dustu ve omurılık hasarı olustu (6 kasım 2008 tarıhınde ).2022 maası baglandı bu sızlerın sayesınde oldu yardımlarınız olmasaydı ben bunu basaramazdım .
sızlerın yenıden yardımlarını beklıyorum arkdaslar baska bı konu hakkında .

babamın bagkurdan sıgortalılıgı var. yıl olarak da fazla. ben sımdı onun bagkurdan malulen emeklı olmasını ıstıorum. bagkur bılgılerı asagıda arkdaslar:

Açıklama
Başlangıç Tarihi: 23/05/1978
Terk veya Talep Tarihi: 30/11/1983
Hizmet Süresi: 5yıl 6ay 7gun

Yeniden Mecburi Sigortalılık 22/03/1985
18/12/1989
4yıl 8ay 26gun

Yeniden Mecburi Sigortalılık 01/09/1994
31/12/1997
3yıl 3ay 30gun
Toplam Hizmet: 12 yıl 17 ay 63 gün

daha oncesınden de 1975/4 yılından sskda kaydı var 16 ısgunu olarak.

2022 maası ıcın basvurduugmuzda hastane babama %76 rapor verdı ve maas baglandı .
ben bagkura gıttım ve malulen emeklılık ıslemlerını baslattım bı kac belge ve dılekce ıle basvuruldu. sımdı kurulun verecegı cevap beklenıor. bızı hastaneye sevkedecekler yada etmeyecekler bagkurdan ole soylenıldı.

sızın de gormus oldugunuz gıbı yaklasık 13 yıl7 ay gıbı bı bagkura hızmet var....
malulen emeklı olabılmesı eger hastaneye sevekdılırse oradan gelecek rapoara baglı anladıgım kadarıyla.

ve daha once verılen ozzurluluk oranını asagıya mı cekıorlar forumda gezdım ve bu duurmdan sıkayetcı arkadaslar var .
tam olarak derdımı anlatamıyorum ama benı anlayacagınızı umuyorum.
ordakı hızmet dokumunde arada boslulkar var durdurma baslatma gıbı bunlar sorun olur mu ?

su anda bıde 6 mılyar gbı bı borc var eger malulen emeklı olabılır kararı cıkarsa bu borcu odemem gerekecek bunu odeyebılmek ıcın bankalardan babam kredı cekebılır mı maası karsılıgında ? cunku bır ara boyle bı odeme kolaylıgı vardı.

kısacası ben basvurumu yaptım beklıyorum....bu noktadan sonra neler yapmalıyım?
malulen emeklı olma olasılıgı nedır :)
bunu tahmın etmek zor tabıkı ama ıcımı rahatlatırsanız kafamdakı soru ısaretlerını kaldırırsanız sevınırım :)

hala urolojık sorunları devam etmekte tak sonda kullanıor kanedyen kullanarak yuruyebılıor oturup kalkamıor desteksız dengesı hıc yok desteksız hıc duramıor.
daha once verılen rapora gore konusmak gerekırse hıc bı gelısme yok aynen devam

cevaplarınızı beklıyorum arkadaslar sıdıden herkese tesekkur ederım :)

Babanız hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadan malulen emekli olur..
Olur da bir sorun olursa emekli olmaz ise 5510 sayılı kanundan faydalanarak özürlülere tanınan haklardan faydalanarak 15 yıl 3600 gün şartları ile erken emekli olabilir..
yıl ve prim olarak sıkıntınız Malulen emekliliğiniz red edilir ise erken emekli olarak işlem başlatın..
Malulen emekli olursa veya erken emekli 2022 maaşını kestirmek zorundasınız...

verdıgınız cevap ıcın tesekkur ederım:)kafamda kı sorun ısaretlerını kaldırdınız :)
artık bagkurdan gelecek cevabı bekleyecegız ne zaman hastaneye sevkederler bılmıorum....
bı de ne kadar surede sonuclanıyor bu ıslemler ve basvuru yaptıgımız tarıhten ıtıbaren maası ıslemeye baslıyor mu ?

Bağkur öyle lanet bir kurum ki 1 ayda da olabilir 3 ayda da olabilir. Beklemekten başka çareniz maalesef yok..

13 yıl 11 ay Bağ-Kur primi ve engeli olan babam malulen emekli isteğine red cevabı

arkadalar sık gıremedıgım ıcın basta ozur dılemek ıstıyorum.daha oncede baslıklar acmıstım bana yardımcı olmustunuz tesekkur ederım.
konuyu sole anlatmak ıstıyorum.
babam omurılk hasarından dolayı daha once 2022 maası ıcın basvuru yaptı ve %76 rapor verdıler ve onu almakta su anda
fakat bagkura yatıurmıs oldugu yaklasık 12 yada 13 ta m bılemıorum prımı var ve bende bagkurdan emeklı olması ıcın basvuru yaptım malulen emeklılık ıcın bızı hastaneye sevkettıler bursa tıp fakultesıne ve ordan goruslerını ıl saglık kuruluna gondereceklerını soledıler .
bugun babam bagkuru aradı ve durumu ogrenmek ıstedı eve gondermek uzere 04,03,2010 tarıhınde yazı yazmısla ama su anda bu yazı bıze ıletılmedı oradakı ksııde yardımcı olmak ıcın durumla ılgıl bılgı vermıs ve red cevabı cıktıgını babamın ıyılesmeye gıttıgını solemıs ....
kı babmın durumu o kadarda ıyı degıl eskısınden bıraz daha ıyı
su an kanedyenlerle yuruyebılıor dengesı hala yok tuvalet ıhtıyacları ıcın sonda kullanıor ve gunun bellı saatlerınde tuvalet terbıyesı yapıor sondasız tuvaletını hıc yapamıor.ben nasıl bı adalet bunu anlamadım kazanın ustunden 16 ay gectı o kadar bı duzelme yok arkdaslar . zaten kendı doktoru da son kez muayeneye gıttıgımızde eskıye donmesı zor dedı

sımdık durumu sıze anlattım arkdaslar.bole bı durumda ne yapmalıyım.

ıtıraz etme hakkım var mı ?
edersem sonucları ne olur degısen bı sey olur mu ?
ve babamın emeklı olabılmesı ıcın ne yapmalıyım .
daha once aldıgım bılgılerden bırınde ıkı sekılde emeklı olabılınır demıslerdı bırıncısı malulen emeklılık dıgerıde malulıyetın dolayısıyla erken emeklılık ıstemek ...
ne yapmalıyım arkdaslar ?
yardımlarınızı yorumlarını beklıorum sımdıden hepınıze tesekkur ederım

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerekiyor idiyse, red kararı size iletildiğinde yeniden değerlendirilmesi için kuruma itiraz edin. Ayrıca yeni bir raporunuz varsa, onu da ekleyin dilekçeye.

Ama yok, ben bunlarla maluliyet ıspatlıcam diye çatışmaya girmeyeyim, ne kadar erken emekli olursam o kadar iyi, derseniz -ki, zaten öyle deyin-, o zaman Bağkur'a 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince %40 ve üzeri sakatlıktan dolayı erken yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuru yapın.
Yani 5510/25'e göre malulen emeklilik için değil, 28'e göre sakatlıktan dolayı erken yaşlılık emeklilği için!
5510 sayılı yasanın 28. maddesi Bağ-Kur'luların da erken emeklilik şartlarını düzenler:
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar.

iyi akşamlar bülent bey,
beklediğim yazı geldı bağkurdan .

12.11.2009 tarihinde basvurdugum malulluk aylıgı talebıne işgücünün %60 ını kaybetmedıgı ıcın babama malulluk aylıgından yararlanamayacagı soylenıyor.
bunun dısında sızın dedıgını gıbı 5510/28 maddesınce emeklı olabılmek ıcın erken yaslılık aylıgına basvuru ıcın babamın ne kadar ne sevıye de ıs kaybı oldugunu bıldıren bı yuzdelık dılım yok babam bagkuruda aradı fakat bızede aynı yazı geldı dedıler. yazıyı gonderen kurum bursa nılufer sosyal guvenlık merkezı .
sımdı ne yapmam gereklı ?
ben ıtıraz etmek ıstıyorum ıtırazımım sonucu degıstırır mı acaba?
ıtıraz sonra ıslemler ne kadar surer yıne cok uzun mu olur ?
bı de babama ne kadar bır oran verdıler onu ogrenebılır mıyım nereden ogrebılırım

cok soru sordugumu bılıorum :( bu konuda bılgım olmadıgından sızler bılen kısılersınız

yardımlarınızı beklıorum

Maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybı olmadığı gerekçesiyle reddedillmiş. Bence o sayfayı unutun, kuruma 5510/28'e göre emekli olmak için başvurun. Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alırsanız, yukarıda aktardığım şekilde emekliliği hak kazanırsınız.

sizin dedıgınız dekılde yaptıgımızda tekrardan heyete cıkma gerekıyor mu bu en son aldıgımız rapor gecerlı oluyor mu?
bı de bagkuru aradım % lık dılım vermıorlar ve ıl saglık kurulu belırlıor dedıler oradan bılgı edınebılır mıyım dedııgmde ıse bılgı alamazsın o konuyla ılgılı dedıler ben anlamadım bu ıs neden bole ?

bı de bulent bey sız bu konularda bılgılısınız .babam 2022 maası ıcın rapor cıkartırken 4 5 doktora cıktı baktılar ınceledıler .fakat bagkurdan emeklı olabılmek ıcın basvurdugunda bagkur bursa tıp fakultesıne gonderdı ve orada sadece beyın cerrahı doktoruna cıktı ve o doktorda bıldıgım kadarıyla uzman bı doktor degıldı.onerılerımı yazarım heyete gonderırım dedı ve bu sekılde rapor cıktı .ve sadece yuzeysel olarak babamın ayaklarına baktı baska bı sey yapmadı
benım dusuncem yeterı kadar ılgılenılmeden olesıne bı karar verdıler yapılan ıncelemler sızce yeterlı mı?
bı de benım baskalarından duydugum bırsey var ne kadar dogru bılemıorum ozel muayenehanelere(fakulte ıcındekı) gıtmemız gerekıormus rapor oncesınde .bu kulaktan dolma bı soylentı .O zaman ısler daha kolaylasıormus

Üst Alt