Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

12 yıldır Bipolar Bozukluk tedavisi görüyorum. Askerlik durumum ne olur?

Hayalet1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm arkadaşlar

ben 12 yıldır psikolojik tedavi görüyorum bipolar hastasiyim

benim sormak istediğim benim suan 3.sınıf aof den İşletmeden devam ediyorum ama okuyamiyorum calisamiyorum hastalığımda devam ediyor 5 tane ilaç kullanıyorum hastaligimla ilgili hastaneden rapor verilecek

askerlikle ilgili benim ne yapmam gerekiyor tecil var onu bozdurup raporlarımı sunsam nasıl bir yol izlemem gerekiyor askeri hastaneye sevk için yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar kafam durdu bnm

Hayalet1903

Sivildeki bütün tıbbi değerlendirmeleri yanına alıp öyle gideceksin askeri hastaneye. Onlar da muayene edecek ve karar verecekler.

Karar ne olur bilmek mümkün değil tabii. Ama 12 yıldır tedavi gören birisine muafiyet verilir diye düşünüyorum.

Askerlik bipolar bozukluk

Selamın aleyküm arkadaşlar size şimdiye kadar yasadiklarimi anlatayım ilk başta askerlik şubesine gittim tecilimi bozdurup sevk istedim hastnye aile hekimliğine gönderdiler muayene oldum ve onlarda tekrar şubeye yolladilar şube de beni ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk ettiler artık askeri hastaneler in kalktnı artık devlet hastaneleri ne sevk olacağını söylediler ve arkadaşlar bn 10 yıldır tedavi görüyorum psikolojik rahatsizlik ilaç alıyorum düzenli olarak ve yarın heyete çıkıp karar verilecek arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...

heyet derken askerı hastanenn heyetınemı gıreceksn

almazlar muhtemelen merak etme tecil alıp alıp durursun şansın varsa şanstan sayılır mı bilmiyorum muaf olursun direk

ilk sene 1 yıl ertelenir.İkinci gittiğinde muaf olursun.ilk seferde alamıyorsun.

Ben ilk muayeneye gittiğimde yani darbe öncesi sistem değişmeden önce askeri hastaneye sevk edildiğimde anksiyete raporumu istemişlerdi. Sonrasında askeri hastanede ki doktora raporu gösterdiğimde ilaç kullanıp kullanmadığımı sormuştu. Hayır demiştim durumumu izah edip. İlaç tedavimin devam ettiğini söyleseymişim bir yıllığına askerliğimin erteleneceğini belirtmişti. Sonrasında muaf olabilecemi söylemişti.

Fiziksel rahatsızlıkları ilk seferde veriyorlar

Değerli yorumlarınız için sağolasıniz arkadaşlar Askeri hastanelerin kalktığını ve bana sevk edilen bakirkoy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde heyetin karar vereceğini söylediler ve muayene sonucunu şubeye bildirmemı istediler yarın cikicaz bakalım olacaklar olacak zaten durumumuz sikintilarim izi anlaticaz artık onlara kalmış sivildeki tüm raporlarımı ilaç raporlarımı sundum bekliyorum hayırlısı kardeşlerim..

hiç sıkıntı yapma yarın adını okuyacaklar heyete gireceksin sana hiç bir şey sormayacaklar zaten.

Selamın aleyküm arkadaşlar hastane askerlik için 1 yıl erteleme verdi zaman ne gosterck bakalım hayırlısı...

Doktor bana c16 f1 43.2 uyum b. 20 gün hava değişimi verdi . Sonuç ne olur sizce?

Kardesim bugün doktora gittim c 16 erteleme verdignı soledi prosdr geregi ama 2. Erteleme olur snra gitmezsin dddi uyum bozukluguna curuk verdiklerini duymustum birinden kardesimbenimki uyum bozukluğu değil bipolar ama duyduğumu soliym sana dedim kardeşim..

Sağolasın kardeş. Yarın doktora gideceğim. Askere gitmeden önce majör depresyon ve depresif nöroz nedeniyle yaklaşık 2.5 sene tedavi gördüm. Elimde birkaç tane reçete mevcut. diğerlerini doktordan tekrar istesem faydası olur mu sizce ? Ve tedaviyi özelde oldum. raporları kabul ederler mi?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Bugün hastaneden raporlarımı istedim toplamda 6-7 sever gitmişim 2 sene de son 1 senede gitmemişim görünüyor. Randevulara pek düzenli gitmedim ama ilaçları düzenli kullandım. Tanı olarak F41.2 Karışık anksiyete ve depresif b. yazmış. Son raporlarda sıkıntıları biraz daha da azalmış yazıyor. Şu anda sıkıntılı bir durumdayım ailemle normal iletişim kuramıyorum maalesef. Yarın devlet hatanesine gideceğim muayene olmaya çalışacağım. Hava değişimi raporunda da anksiyete boz. ve uyum boz. yazıyor. Sizce sonuç ne olur ? Devlet hastanesinde asker olmamdan ötürü ön yargıyla bakan olur mu?

hava değişimi olabilir sonrada muaf olabilir ancak öncelikle denemen lazım sana kimse önyargılı davranmaz zaten öncedende tedavi görüyormuşsaun zaten

Kimse önyargılı bakmaz kardeşim merak etme elinde olmayan bir şey hastalık da adı üstünde bunu yasyan çok iyi bilir ben bütün raporları götürdüm bende özel de tedavi gördüm büyük bi ihtimal doktorun bana dediği o prosedur diyor uzatiyorlar sonra muaf veriyorlar seninki farklı bir durum ama muaf olur kardeşim 2 teşhis almışsın ALLAH herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin ALLAHA emanet...

Arkadaslar Selamın aleyküm

1 yılı doldurmak üzereyim eylül 26 son yoklama ondan snra tekrar heyete çıkıcam ilk yıl erteleme vermislerdi tedavim devam ediyor 2 kere acillik olduk şimdi 1 yıl daha erteleme verirlerse nasıl bekliycem

zaten takıntı yapmisim bunu ve suan çok kötü durumdayim depresif atak geçiriyorum sizce arkadaşlar sonuç 1 yıl erteleme mi olur muaf mi değerli yorumlarinizi bekliyorum...

@Hayalet1903

Bir yıl erteleme sonrası durumunda iyileşme yönünde herhangi bir gelişme olmadıysa,son durumuna göre rapor hazırlayıp muafiyetini verirler.

Muayeneye giderken mutlaka,acile kaldırıldıgınla ilgili belgeler varsa götür,son durumunla ilgili kararda etkisi olur.

Bipolarların askere alınıp alınmayacağı hakkında fikrim yok ama alınmaması şart; gerçeği değerlendirme algısı yitmişse tehlikeli sonuçlar ortaya çıkar. Diğer askerlerinde can güvenliği için bu önemli

Heyete girdiğim hastanede acile kaldirildim kardeşim onlarda kayıt var şimdi kısa bir süre geldi ya kafam hep orada askerlik nolacak nolacak diye kafayı yicem resmen takıntı oldu Bu bende

askerlikten korkmuyorum kendimden korkuyorum tuhaf tuhaf düşünceler geliyor aklıma bu yıl muaf vermeleri hem benim için hem Askeriye için mantıklı olur çünkü uzun yıllardır tedavi görüyorum geçicek gibi değil malesef

OKB ve bipolar ön raporu aldım. Kesin rapor ne zaman çıkar?

Arkadaslar selamlar okb ve bipolar dan muaf ònraporu aldım hastaneden kesin rapor ne zmna askerlik şubesine yollarlar eskiden 4 5 ay süresi varmış ama askeri hastaneler varken şimdi devlet hastaneleri de heyete giriyorsun ne kdr sürede elime ulaşır yardımlarınızı bekliyorum

Sonuç ne oldu arkadaşım gelişmeyi paylaşmamışsın umarım muaf olmuşsundur...

Muaf verdiler kardeşim saolasin ama önbildirim raporu verdiler kesin rapor gelecekmiş

Pardon yeni gördüm yazmışsın meğer. :)Bu arada 3. Heyetten sonra mı verdiler?

hastaneden özürlü raporu alacaksın sonrasında askeri hastaneye vereceksin ben şizofreniyim elverişli değilim askere almadılar

Askerliğe elverişli değildir, onay bekliyor ne demek?

Selamın aleykum arkadaşlar ben ekim 2017 de askerlige elverişli degildir önbildirim raporum ankaraya yollandı yakşalık 4 ay oldu sistemde hala e devlette onay bekleme ask.elv.degildir yazısı görüyorum bu onay bekleme nedir ne zaman onaylanır kagıt adresime gelecek dendi askerlik şubesinde ne zaman kagıt elıme ulaşır bilgisi olan varmı kagıdı gelenler kaç ayda geldi adresinize yardımlarınızı beklıyorum iyi akşamlar

Üst Alt