Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

13 yıl pirim ödemem var. Erken emeklilikten yararlanabilir miyim?

birol şen

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
13 yıl pirim ödemem var. Erken emeklilikten yararlanabilir miyim? vergi indirimi almadım, gerekir mi?

Erken meklilik ten faydalanmak için vergi ind. hakkı almanız lazım vergi ind. hakkınız yoksa erken emekli olamazsınız..
13 yıllık prim ödmeniz var peki ilk ssk lı oluş tarihi yaşınız nedir tam hesaplamaya çalışalım emeklilik tarihinizi...

böbrek nakli oldum mağlüllen emekliliğim iptal edildi itiraz dilekcesi yazdım cevap gelmedi ssk lıların mağlüllüğü iptal olmuyor diyorlardı bir kanuni bir hakım varmı iki erken emeklilikten faydalana bilirmiyim 13 yıl pirim ödedim başlangıc 1989 faydalana biliyorsam vergi indirimi almam gerekiyormü

slm birol kardes sen hemen vergı ındırım raporu al ben huseyın sana yardımcı olmak ıcın mail atıyorum vergı ındırım raporu alırsanhemen emeklı olursun gunun fazla sen ılk raporunu nezaman nekadar aldın sen vergı ındırım raporu almak ıcın baglı oldugun malıye ye gıt vergı ındırım formunu alıp hastaneyı gıdeceksın saglık kuruluna muane olduktan sonra doktorlar sana yuzde 40 yada dusuk ve uzerı rapor ıcın karar verır senın raporunu ankaraya ıncelenmek ıcın hastane tarafından gonderılır engec ıkıbucuk ayda karar gelır olumlu yada olumsuz eger gunun yeterlı oldunda dılekcenı verırsın sıgortayı emeklı servısıne ok

mağlüllük iptali

mehaba diyaliz hastasıyken ssk dan mağlüllen emkli oldüm 1sene sonra böbrek nakli yaptırdım 2 sene sonra kontürol muaynesine cağardılar heyet raparuna dayanarak mağlüllüğümü iptal ettiler itiraz dilekcesi yazdım 2 aydır cevap gelmedi benim durumum ne olur 13 yıl pirim ödedim ilgiriş tarihim 1989 bu şartlarda erken emeklilikten faydalana bilirmiyim vergi indiriminden yararlamam şartmı şimdiden teşekürler

erol kardesım sen bagkurlusun eger sıgortalı oldunda sakatlıgını tesbıtı ıcın gereken yuzde 40 rapor aldında suan calısıyor olsaydın coktan emeklıydın ama mutlaka vergı ındırım raporunu al sıze sunu sormak ıstıyorum nezamandan berı hastasınız rapor ıcın onemlı cunku saglamken sıgortalı olan ve sonradan meslek hastalıgı ve sakat kalan kısıler 1800 ıs gunuylede emeklı olabılıyor sen ıyıce arastır okyanlız bagkurunu sıgortayı mutlaka aktarma yaptır sormak ıstedıgın soru varsa aklına takılan bıldıgım soru olursa sana herkonuda yardımcı olurum kader arkadasım

hüseyin teşekürler ama şuan ssk yok calışmıyorum

----------

ssk dan zaten mağlülen emekli olmüştum böbreknali yaptırdım diye iptal oldu 2005 dehastalandım 2006 da emekli oldum

kardesım devlet hastenelerın bizlerı yaptıgı zulum ıstebu senın raporunda sakatlık raporunda sakatlıgın sureklı yazıyomuydu eeger konturollu yazıyosa dusururler ama senı emeklı etmıs emeklı edılen kısıyı ıptal edemez su olabılır devlet hastanesı karar verır senın evraklarını saglık bakanlıgına yollar orda heyet olusuyor asıl kararı oarsı verır zaten sen beklemedesın bu sonuc bazen 75 gun bazen 1 yılı cecıyo kardesvergı ındırım raporunu almamakla hata etmıssın erol kardes ılk etapda emeklı etmezler oyle sakatlar ıcın vergı ındırım raporu sarttır mesela vergı ındırım raporun var sakatlık derecen yuzde 60 pırımın 3600 ıs gunu beklemek sızın emeklısınız 60 sın altındakıler ıse gırıs tarıhıne gore degıyo mesela benım yuzde 58 raporum var odemem gereken pırım 3600 bekleme surem 1800gun yanı bes yıl yanı bıze yas beklemeden dıyoar ama ben hıc rapor almadan pırımıme doldurdum say 10yılı devlet bana dıyokı sen 5sene daha bekle yada calıs yanı ıkıncı emeklılıgımız gelıyo yanı cıle bulbulum cıle umarımaydınlatabılmısımdır kardesım kafana takılan varsa soyleyın

----------

e pekı suan anladıgım kadarıyla maas alamıyosun dımı

----------

burda sen avantajlısın eger vergı ındırım raporunu alırsan uzulme alısmalıyız boyle hayata kusmek yok daırlmak yok

hüseyin kardeş ilgin icin teşekür ederim

itiraz dilekceme olumlu cevap gelme ihtimali nedir

bırol senın oncekı hastalıklarına ıncelerler senınkı bıraz karısık bızler gıbı deyılsın cunku senın almıs oldugun sakatlık raporunda surelı yazıyorsa ve ıptal edıldıyse ıptal kararı gelebılır eger hastalıgından dolayı sureklı verıldıyse sonra ıptal etme yukumlulugu yok bu sonuctan olumsuz cvp gelırse baglı olgun hastaneyı mahkemeyı verme kahkına sahıpsın mahkemede ara telle yuzyuze knusmayınca tam anlamıyla anlasılmıyo kardesım

benim rahatsızlığım böbrek yetmezliğimden dolayı diyalize ğirmekti böbrek nakli oluncacalışma ğücünün üc bölü ikisini kaybetmediği gerekcesikle iptal edildi

erken emeklilik

malülen emekliliğim iptal edildi erken emeklilik şartlarına uyuyorum fakat vergi indirimim yok calışmıyorum nasıl bir yol izlemeliyim şimdiden teşekürler

hemen sigortalı (4/a) bir işe gir ve vergi indirimi için müracaat et. başka türlü vergi indirimi alman mümkün değil.

Bir tadıdıgınız ve veya arkadaşınızın yanında 10-15 gün kadar sigortalı görünmeniz ..
gerekir... O zaman zarfı içerisinde çalıştıgınız için iş yerinizden çalıştıgınıza dair bir belge alarak bulundugunuz ilin maliyesine ve veya mal müdürlügüne (mükellef hizmetler birimine) müracat edeceksiniz... Elinizde yönetmelige uygun yeni raporunuz var ise hemen evraklarınızı teslim edersiniz ve evraklarınız ankaraya yollanır. sonuç iş yerinize bildirilir
Raporunuz eski ise yetkili hastanay sevk edilirsiniz...

http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

nasıl bir yol

oturan boğadan rıca ediyorum ben 1987 yılı bakur başlangıcım var 3 yıl bakurdan sonra 1994 yılında ssk lı işe başladım 10 yıl calıştıktan sonra böbreklerim iflas etti diyalize başladım sonra mağlülen emekli oldum birsüre sonra böbrek nakli oldum ilk konturol maymemde mağlüllüğüm iptal oldu itiraz dilekcesi yazdım olumsuz cevap geldi işsiz gücsüz sosyal güvencesiz ortada kaldım size sorum şu erken emeklilikden faydalanabilirmiyim calışmadığım icin nasıl bir yol izleyecegim şimdiden teşekürler

Madem malulen emekliliğinizi iptal etti ceberrut sgk, o zaman siz de vergi indirimi alarak yaşlılık emeklilğinden yararlanıp emekli olursunuz :)

Yukarıda ilker yazdı...

1987 sigorta başlangıcınız ve 3600'ü aşkın prim gün sayınız var.
1- Bugünden tezi yok bir işyerinde 5 gün sigortalı olarak çalışan olarak prim yatırın.
2- İşe başladıktan bir gün sonra şurada yazıldığı şekilde vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurun: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
3- Defterdarlık sizi hastaneye sevk edecek. Nakil olan kişilere %40 rapor verilir. Size de bu oranda işgücü kaybı vereceklerdir.
4- Hastanede sağlık kuruluna girip %40 rapor aldığınızda hastane raporu defterdarlığa gönderir, defterdarlık da Ankara Maliye'ye. 2 ay içinde Maliye işyerinize "çalışanınız olan birol şenin %40 oranında işgücü kaybına karşılık 3. derece vergi indirim hakkı bulunmaktadır (bu yazışmaların işyeri tarafından size iletilmesine dikkat edin).
5- 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ettiğiniz işyerinize bildirildiği gün o evrağı alın ve (malulen değil) işgücü kaybından dolayı yaşlılık emeklilğinden yararlanmak için başvurun.

Bu kadar. :)

teşekür ederim son sorum sigortaya giriş yaparken normal calışanmı yoksa özürlümü gireceğiz

Birol Bey,
Ben Akd.Üni.Tıp Fak nakil oldum.Oradaki kontrolere gittiğimde,diyalizde malulen emkli olmuş insanların,bu haklarını nakilden sonra yitirdiklerini belirtiyorlardı.İlginçtir,bazı diyaliz hastaları haklarını kaybetmemek için nakil olmamak istiyorlarmış !!!!!
Sizin gibi birinin bence Bülent Beyin belirttiği protokolü,uygulaması en ideali..
Bende aynı şekilde emekli olmayı düşünüyorum.
Gribe ve kreatinim değerlerine dikkat.
Selamlar.

Bu arada nakil sonrasında olması şartı ile yakın zamanda alınan %40 üzeri rapor varsa elinizde, defterdarlığa onu sunabilirsiniz. Şansınızı deneyin yani... Belki raporu kabul eder kurum ve yeniden rapor illetiyle uğraşmak zorunda kalmazsınız

Üst Alt