Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1340 prim günüm ve %50 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

HANCI_41

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba.. ben bedensel engellıyım, sigorta başlangıcım 11.10.2005.. şu an ıtıbarıyle 1340 gun prım odemem var..f akat şöyle bır şey daha var. çalıştığım firmaya iş başı yaptığım zaman vergı ındırımı için başvuruda bulundum. vergı ındırımı için rapor almamı soyledıler. gıttım raporumu aldım, yuzde 60 rapor verdıler..

şirketıme verdım, şirkettekı yetkılıler tamam bız bu evrakı ankaraya yollar vergı ındırımını yaparız dedıler.. ben de vergı ındırımınden yararlanıyorum zannedıyordum. meğer benım vergı ındırımımı yaptırmamışlar, 4 yıl boyunca sağlam olarak çalıştırmışlar benı, benım haberım yok..

sebebını sorduğum zaman evrakı bız yolladık fakat hıç cvp gelmedı herhalde oralarda kayboldu dendi.. geçen mayıs ayında vergı ındırımı için tekrar rapor aldım.. % 50 rapor verdıler.. raporumu şirket ankaraya yolladı.. vergı ındırımınden yararlanmaya başladım....

şöyle bır sualım olacak sızlere: benın sıgorta başlangıcım son sgk yasasının yururluk tarıhınden once,f akat vergı ındırımım yuruluk tarıhınden sonra başladığı için ben hangı YASA kurallarına gore emeklı olacağım?

ve bır de ben 11.10.2005 tarıhınde iş başı yaptım, son çıkan sgk emeklılık yasası benı de etkıler mı? bu yukarda anlatmış olduğum şartlara gore ben ne zaman emeklı olabılırım?

HANCI_41
Eski yasaya göre emkli olacaksınız 3. derece vergi ind. hakkı olduguna göre
20 yıl 4400 güne tabi olacaksınız

2005+20: 2025 yılında engellilere tanınan haklardan faydalanarak emekli olacaksınız.. Vergi ind. hakkınız oldugu için emekli olur iken yeniden rapor almanıza gerek olmayacak...

soruma cvp verdğinız için teşekkur ederım....fakat benım anlamadığım bır konu,ben son sgk yasası çıkmadan 3 yıl once sıgortalı olduğum için,son sgk yasası benı etkılıyormu,benım bıldiğim son yasa çıkmadan yuzde 50 vergı ındırımlı çalışan 3600 gun prımle emeklı oluyordu.o zaman ben neden 20 yıl oldum,sıgorta başlangıcım son yasa çıkmadan once...son yasa banadamı vurdu...bırde 2025 yılı engellı hakları açısından emeklı olacağım için son yasanın kurallarına goremı emeklılık hakkı kazanacağım

Ne zaman emeklı olabılırım

vergı ındırımıne tabı olmak için elımdekı raporla malıyeye mı başvurmam gerekıyor yoksa şirketıme mı vereyım raporumu.. elımdekı raporun noter tasdıklı aslı gıbıdır kopyasınımı yoksa raporun aslınımı vermem gerekır?

ve bır de, malıye bakanlığı %60 olan vergı ındırımı raporumun oranını düşürür mü. eğerkı düşürmez ise %60 orana ne kadar ındırım sağlanmış olur..

sağolun, kolay gelsın

Zaten bir kez defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmişseniz (?), şimdi bir şey yapmanıza gerek yok ki.

13.08.2009 tarıhınde yetkılı devlet hastanesınden vergı ındırımı için %60 rapor aldım. kendım gıttım malıyeye verdım. malıye ankaraya yolladı. raporum %60 olarak kabul edıldı. şirkete yazı yazıldı malıye tarafından...
şimdi ben 13.08.2009 tarınden bu yana donuk olan vergı ındırım ucretlerımı peşin olarak alabılır mıyım, yoksa onumdekı ılk maaştamı başlayacak?

ve bırde son olarak: sağlam olarak çalıştırıldım, yenı yasa yurulüğe gırdıkten sonra ozurlu raporu aldığım için emeklılık için bana bır avantaj sağlar mı? eğer sağlamazsa 4 sene boyunca ozurlu olarak çalıştırldım ama sağlam olarak devlete vergı verdım o yonden bır hak arayama değil mi

saygılarımı sunarım.

Ne kadar zamanda vergi indirimi onaylandı ben bu gün uğradım deftardarlığa 1 ay oldu daha 2 ay bekliyeceksin dedi birde senin sorunu sordum başvurduğun tarih indirim kazandığın tarih tabi onaylanırsa dedi yani geriye dönük sadece başvuru tarihi geçerli senin olayındada aynısı geçerli

13 ağustos 2009 heyete gırdım.26 ağustosta hastaneden raporumu aldım...27 ağustosta malıyeye verdım,raporum ankaraya gitti.15 ekım 2009 da ıse cvp geldı.hemen hemen ıkı ay gıbı bır surede oldu anlıcağın....o zaman ben 13.08.2009 dan sonrakı gerıye donuk vergı ındırımı paramı alabıleceğim oyle değilmi..3.5 sene sağlam çalıştım onlar yandı o zaman...

3.5 sene evvel resmi bir başvuru olmadığı için bir hakkın yok gözüküyor bordro almadınmı iş yerinden 3.5 sene boyunca bordronda belirtilmesi gerek farketseydin olurdu emekliliğinde bir fark yaratmıyacak geç vergi indirimi almak

Geçmişe dönük vergi indirim hakkını alman mümkün değil. Bir ihtimal dava konusu yaparsan alabilirsin, ama o da kolay değil...
İlk maaşta vergi indirimi olarak 50 tl kadar bir fark yansıyacak maaşına.

Eğer 2. dereceden vergi indirim hakkın onaylanmışsa, (ilk sigorta priminin yattığı tarih +) 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle emekli olacaksın.

Başka bir şeylerle kafanı karıştırmana gerek yok.

Ben 1 ay oldu vergi indirimine başvuralı daha sonuçlanmadı ama 50 lira farklı alıyorum

Üst Alt