5 aylık geceleri sürekli kabuslarla uyanır oldum psikoloğa çıktım hastalığımın tanısının aşağıdaki gibi olduğunu söledi ilaç tedavisi verdi ben daha önce ilaç tedavisi görmüştüm fayda etmediğini söledim doktor 1 ay sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi muafiyetim söz konusumudur çok teşekkür ediyorum.
Anksiyete bozukluğu, kişilerde görülen aşırı kaygılanma durumudur. Günlük hayat içerisinde kaygılarımız ve işleri yetiştirme telaşımız bizi ayakta tutar. Normalde kaygılanmak insanın sorumluluk sahibi olduğunu ve işlerini düzenli ve doğru yapmak isteyişinden gelir. Çocukları için, yetişmeyecek işleri için veya ay sonu ödemeleri için kaygılanmak sizin hayata tutunma şeklinizdir. Bu kaygıların olmaması anormal bir durumdur. Fakat anksiyete bozukluğu olan kişiler hayatlarında ki her şeyin düzensiz gittiğini onların hiç bir şey yapamadığını düşünürler. Onlara göre hiçbir şey ellerinde değildir kötü giden hiçbir durumu düzeltemezler düzeltebilecekleri şeyler için bile çok büyük kaygı duyarlar. Günlük hayatta yapılan tüm işler onlara altından kalkamayacakları koca bir sorumluluk gibi görünür. Yapamayacakları içinde sürekli kaygı içinde olurlar. Bazen de hasta endişelerinin yersiz olduğunu fark eder ama yinede kendini durduramaz. Bu hastalığın diğer belirtileri odaklanamamak, dikkat dağınıklığı, seslerden çok çabuk etkilenmek ve geceleri sık, sık uyanmaktır.