Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yılda emeklilik ve yasal haklarım hakkında..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 5 yıldır çalışıyorum ve 5 yıllık net sigortalıyım.10 yıl sonra kesin olarak emekli olabilecek miyim?
diğer bir sorum da; ben engelli kadrosunda bankacı olarak çalışıyorum ve duyduğuma göre malülen emeklilikle engelli kadrosuyla emekli olmak arasında yasal hak farklılıkları varmış.bunlar nelerdir? kafam çok karıştı....

İlk sigortalı oldugunuz tarih çok önemli...
Vergi ind. hakkınız var mı kaçıncı derece..
İlk ssk lı oldugunuzda yaşınız ney di..
Bankaların özel sandıkları var onlara mı tabisiniz...

ilker abi 2005 yılı şubat ayı sigorta başlangıcım.
vergi indiriminden yararlanıyorum ve sanırım orta derece (valla derece sınıfını cok bilmediğimden bu şekilde ifade ettim)%55 rapor oranım
yaşım:23 tü
evet özel sendika .ama emekli sandığı olarak tedavi giderleri karşılanıyor...

ilker bey vergi indiriminden faydalanıp faydalanmadığı önemli değil

bu konuda kimse bilgi sahibi değil mi?ilker abi senden de ses çıkmadı...bülent abi varsa bilgin rica etsem bi cevap yazabilir misin?

Her şeyden önce sen 4a (yani eski adıyla SSK'lısın) ve 506 sayılı yasanın 60. maddesine tabisin. Buna göre, (gün/ay/2005 +) en az 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün prim tamamlaman halinde emekli olabileceksin.

Tabii, şahsen defterdarlığa başvurmuş ve 3. dereceden sakatlık indirimi hak etmiiş olduğunu varsayarak yazdım...

kaçıncı derce oldugumu nasıl anlıcam bulent abi?
defterdarlıga basvurdum vergi indiriminden yararlanıyorum ...%55 rapor kacıncı derecedir?

%40 (dahil) %60 (hariç) arasında raporla sakatlık indirimi hak edenler 3. derece kabul edilir.

rapor derecemi tam net hatırlamıyorum evden bakmam gerek ama 60 ise durum 15 yıla iniyor mu peki?
ve malulen emeklilikle engelli kadrosuyla girip emeklilik arasındaki yasal hak farklılıkları nelerdir?

Üst Alt