Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yaşından büyük engelli çalışanların alacağı net asgari ücret..?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Siz değerli dostlarımdan bir konuda bilgiye ihtiyacım var.
2010 Asgari Ücret (Asgari Ücret 2010)
Asgari ücret, 1 Ocak 2010'dan itibaren, 16 yaşından büyükler için brüt 729, net 576,57 lira, 16 yaşını doldurmamış işçiler için ise brüt 621, net 499,25 lira olarak belirlendi.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti tespit etti.
Buna göre, asgari ücret, 16 yaşından büyükler için 1 Ocak 2010'dan itibaren brüt 729, net 576,57 lira olarak belirlendi. 16 yaşından büyükler için belirlenen asgari ücretin işverene maliyeti 885.74 lira olacak.
Asgari ücret, 16 yaşını doldurmamış işçiler için ise brüt 621, net 499,25 lira olarak tespit edildi.
Kaynak: http://muhasebetr.com/2010-asgari-ucret/
http://muhasebetr.com/2010-asgari-ucret/
Buna göre bir engellinin (16 yaşından büyük) alabileceği net asgari ücret ne kadardır? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bilgilerini paylaşabilir mi?

(Engelli ile engelsizler arasında asgari ücretteki farkı öğrenmek istiyorum. Malum bizlerden bazı kesintiler yapılmamaktadır.)

O bazı kesintiler dediğin sadece vergi indirimidir.
Başkaca bir fark yok.

330 tl vergi matrahından düşülecek tutardır.
Maaşa yansıması ilk vergi diliminden 49,5 tl olmaktadır.

Teşekkürler.

Brüt 729 dersek...

Net Ücr. + AGİ :626 yapar sanırım.

AGİ,medeni durum,eşin gelir durumu ve çocuk sayısı ile bağlantılı olarak değişiklik gösterir.

Ufukalp;

Medeni durum : Bekar
Engel derecesi : 2. Derecen

Olduğu vakit bunu nasıl hesaplayabiliriz.?

(Not: Eğitim seviyesinin katkısı varmıdır? Tıpkı memurlarda olduğu gibi?)

Yardımcı olursanız sevinirim.
Brüt : 729

Ayrı ayrı yazmaya gerek yok asgari ücretlisiniz ve asgari ücretin agi hariç neti 522 tl dir.
sigorta ve işsizlik primi çıktıktan sonra kalan vergi matrahınız olan 620 den sakatlık indirimi olarak 330 u çıkarınca kalan 290 tl ye intikal eden vergi 43,5 agi olarak almanız gereken 54,68 den az olduğu için agiden ancak tahakkuk eden vergi miktarı kadar yararlanabileceksiniz.
Biliyorum karışık oldu.
Kısaca siz hiç gelir vergisi ödemeden 615 tl net alırsınız.

Not: 1.dereceden vergi indirimine sahip asgari ücretli engelliler ise vergi matrahı yetersiz olduğundan agi den faydalanamıyorlar.

Asgari ücretin açıklanmasında büyük bir yanlış yapılıyor insanların kafalarını karıştırıyorlar net asgari ücret 522 lira iken hükümet bunu agi li yani bekar çocuksuz 16 yaşından büyüklr için 577 lira açıklıyor yani bizim vergi iadesini ortadan kaldırıp zam olarak yansıtılar neti 522 yani senin durumundaki bekarlar için toplam agili 577 lira hatta bunu konu açıp fikirlerinizi alacağım

Haklısın Hasan,en başta bunu belirttim zaten yukarıdaki yazımda,net asgari ücret 522 tl dir.Rakamın agi ile birleştirilerek verilmesinden ben de rahatsızım.Sanki asgari ücreti o rakama çıkarmışlar gibi bir hava veriliyor.Eee siyaset işte.

Üst Alt