Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yıl emekli sandığı, 3 yıl SSK var. %44 ile 1 yıl vergi indirimim var. Emeklilik?

garibanım

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
a )1 yıl süreli vergi indirimim var %44 oranında, geçmişimde 1992 yılı emekli sandığı girişim var öğrenci olarak, 1996 yılında çalışan olarak başladım 2008 yılına kadar sonrasında ssk lı olarak çalışmaya başladım 2011 yılına kadar, raporum 1 yıl süreli %44 hangi kurumdan emeklilik için başvurmalıyım? yada başvurmalı mıyım

b) emekli sandığında yıpranma payı da var 4 yıla 1 yıl, ama son çalıştığım kurum ssk acaba emekli sandığından bu şartlarda emekli olabilir miyim?

c) geçici süreli (1 yıl) sakatlık vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yapmak mantıklı mı? 1. yıl sonunda sakatlık vergi indirimi süresiz olabilir mi? hastalıklarımın geçme veya yileşme olasılığı 'sıfır'

ne olur biri bana yardım etsin dayanacak gücüm kalmadı emeklilik son şansım:(

Emekli Sandığı'na öğrenci olarak girişiniz sigorta başlangıcı olarak sayılmaz (ES kanununa hakim değilim, ama tüm sigortalılar için bu böyle diye biliyorum). Sigorta başlangıcı olarak 18 yaşını tamamlamış olmak ve staj vb. değil tam primli sigortalılık gerekli.

Son 1261 prim ssk (4a) statüsünde olduğu için, bu statüde emekli olacaksınız. Bu da deftertdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmeniz şartı ile (gün/ay/1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabilmenizi sağlar.

Vergi indirim başvurusunu 1 yıllık raporla yapabilirsiniz. Ama 1 yıl sonra kontrol muayenesi ile yeniden hastane sürecine girmek durumunda kalacaksınız. Emeklilik sürenizin 2013'de başlayabileceğini düşünürsek, bence 1 yıl sonra "sürekli" ibareli yeni bir raporla vergi indirimi almanız daha mantıklı geliyor bana.

sayın oturanboğa çok teşekkur ederım,
yzlnız bir sorum daha olacak cevaplarsanız çok sevinirim
vergi indirimi almadan bu raporla emekli sandığına emeklilik için başvurmayı düşünüyorum sizce sonuç ne olur eksik biryan yok diye düşünüyorum.

Ama emekli sandığından emekli olamayacaksınız ki. Neden oraya başvurasınız? Son 2520 primin fazlası ssk olduğu için, ssk statüsünde emekli olacaksınız. Bu da emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız anlamına gelir (defterdarlıktan vergi indirim hakkı almanız gerektiğini de hatırlatırım).

sayın hocam,
son 2520 gunun çogu emeklı sandıgı, ayrıca yaklasık 19 yıl hızmetım var ve vergı ındırımı olmadan emeklı olabılırım dıye sıtede yazılar okudum sızın gorusunuz nedır?
şimdiden çok teşekkürler

Son 2520 primin çoğu emekli sandığı'na ise, o zaman evet, emekliliğiniz emekli sandığı statüsünde olacak.
Vergi indirim hakkı almanıza gerek yok. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile yeni rapor almanız kafi gelecek.

sayın hocam,
bu sartlarda emeklılık zamanım geldı dıye dusunuyorum, yanılıyormuyum?
1992 ekım ayı emeklı sandıgı gırısım var (20 hazıran 2008 e kadar), ve sonrasında ssk halen ssk lıyım
gecen hafta vergı ındırımı ıcın basvurdum ege unv. hastahanesı %44 ile 1 yıl surelı verdı bu rapor ile emekli sandıgına basvurmayı dusunmustum.
sizce ne yapmalıyım?
değerli görüşlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkürler

Emekli sandığına tabi olmadan önce %40 ve üzeri işgücü kaybınız var mıydı ve bunu bugün ıspatlayabiliyor musunuz? Evetse, 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.
Emekli sandığına tabi olduktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybınız oluşmunşsa, bu durumda emeklilik için (ssk dahil) toplamda -5400 değil- 6480 güne ihtiyacınız var.
5510/geçici madde 4
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.

Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

emekli sandığından isteğim dısında ayrılmak zorunda kaldım, o zamanlar vergi indirimim yoktu ve erken emeklilik gibi bir düsüncemde yoktu.

su an 3 yıldır ssk lıyım ve 3,5 yıl dolsun dıye beklıyorum ssk dan vergi indirimi ile emekli olabilmek için.

emekli sandığına başvurmayı su asamada dusunmuyorum ama ssk dan emekli olmakla kayıp yasar mıyım onu da tam olarak bılemıyorum ve sayın oturanboğaya sormak istiyorum

SSK statüsünde emekli olacaksanız, defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirim oranına göre aşağıdaki şartlara tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

peki sayın oturanboğa, emekli sandığından mı yoksa ssk dan mı emekli olmak daha avantajlı olur:confused:

Emekli sandığı daha avantajlıdır... Ama bunu seçme hakkınız yok ki. Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise o statüde emekli edilirsiniz.

sayın oturanboga ,
bunu sunun ıcın sordum; su an ıcın emeklı sandıgı fazla ancak 6 ay sonra ssk daha fazla olacak(son 2520 gun ıcın) emeklı sandıgına basvurup kurumun gonderecegı hastahaneden tekrar rapor almam gerekecek bugun ıcın, oysa 6 ay sonra vergı ındırımı ıle ssk ya basvurdugumda dırek emeklı olabılecegım, emeklı sandıgından emeklı olmakla ssk dan emeklı olmak arasındakı fark bu ugrasıya degermı dıye dusunuyorum.
ıkı kurum emeklılıgı arasında ne kadar bı fark olur acaba sayın oturanboga sonucta odenen prım aynı?
sımdıden tesekkurler

Süreli vergi indirimi olanlar emekli olabilirmi?

-1 yıl süreli %44 vergi indirimim var emekli olabilirmiyim, (gün ve ssk giriş ok)1 yıl sonunda tekrar rapor alırken süresize çevrilebilirmi?

Dediğim gibi, ben olsam emekli sandığı'ndan emekli olabiliyorsam oradan olurum. Emekli maaşı aşısından da yeri geldiğinde sağlık açısında da avantaj sağlar.
Hem, madem ki vergi indirimi için de 1 yıl sonra yeni rapor çıkartacaksınız... Bu durumda bu uğraşı emekli sandığı için vermeyi daha doğru bulurum.

Raporun süreli olması?onaydan gelen yazıda süre belirtmemesi

Değerli arkadaşlar,
ben 4 ocak 2010 tarihinde %44 oranında bir yıl süreli hastahaneden rapor aldım, rapor Ankara'ya gitti ve işyerime gelen yazı %44 işgücü kaybımın olduğu ve bu tarihten itibaren vergi indiriminden süre belirtmeksizin yararlanabileceğimi içermekte
a)acaba bunun anlamı nedir?vergi indirimi süresize mi çevrildi
b)bunu nereden nasıl öğrenebilirim?
c)1 ocak 2012 tarihinde vergi indiriminden dolayı emekliliğimi hak ediyor olacağım acaba bu rapor problem teşkil edecek mi?

03124153206 bu numarayı arayıp raporunuzun sürelimi yoksa süreklimi oldugunu ögrenebilirsiniz konuyu buradanda yazarsanız sevinirim ankaradan gelen benim raporumdada süreli veya sürekli diye bir şey yazmıyordu aradım süreli olsa biz oraya tarih yazardık demişlerdi benim raporum sürekli ve %40 vergi indirimi aldım arayın sizde ögrenin

bu numarayı aradım sayın buzluçay ,
raporun üzerinde süre belirtilmediyse süresizdir dediler
hastahanenin verdiği rapor değil bizim gönderdiğimiz esas alınır diye belirttiler
teşekkürler.

Evet, bir süre belirtilmemişse defterdarlığın gönderdiği yazıda, hak edilen sakatlık indirimi sürekli demektir...

Arkadaşlar,
bende 29.12.2011 tarihinde başvurdum ama ne tahsis numarası verildi ne de türkiye.gov.tr de emeklilik kaydım oluştu
şu anda tek bildiğim vergidairesine engelli raporum için yazı yazıldığı ve cevap beklendiği
acaba ne yapmam gerekir?

Yanılmıyorsam,
son 3,5 yıl SSK lı prim yatırmanızla ilgili daha 6 ay süreniz var.Bu nedenle 3,5 yıl dolmadan emekli sandığından emekli olmak için başvurabilirsiniz.Özür oranınız 44 olduğundan dolayı 18 yıl primizde var olduğundan emeklilik için emekli sandığına başvurabilirsiniz.

sayın müren,
son 1261 günü ssk lı olarak çalıştım dolayısıyla ssk lı olarak emeklilik hakkı elde ettim
ancak beni sıkan tarafı 1,5 ay oldu herhangibir gelişme olmadı.

Emeklilik işlemlerimi nasıl takip edebilirim?

29.12.2011 tarihinde emeklilik için başvurdum henüz hiçbir gelişme yok, sadece vergi dairesine yazı yazıldığı söylenmekte vergi daireside 21.01 de cevap verdiğini söylüyor acaba ne yapıp nereden bilgi alabilirim?

işyerinden ayrıldım ancak henüz sgk emekli olabilir yazısı vermediği için tazminatımıda alamadım sürecin uzaması çok rahatsız edici acaba ne yapmalıyım?

Baktım ilk günkü gibi duruyor sayın oturanboğa, hiçbi değişiklik yok.

saygılar...

Üst Alt