Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yıl çalışma süresi ve 3600 prim günü ile emekli olunursa maaş ne kadar olur?

hknizm1977

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhabaaa kandilinizz mubarekk olsunnn dualarımızzz kabull olsunn insallah..arkadaşlarr kısaca sorayım 3600 gunle vede 17 yıl çalışmakla emeklılık hak ettık dıyelımm kanunnlar 25 uzerınden maaş baglıyacaakmışş dogrumudurrr acabaa..:rolleyes::rolleyes:

emeklilik

1. ben asker gazısıyımm kamu kurumunda işçi kadrısunda çalışıyrumm. çünkü ben zatenn emekli sandıgı maaş alıyorumm..
2. benım merak ettıgım ssk lı olarak 3600 gun çalışıp senı 25 yıl çalışmış kabul ederız dedı ssk bu sekılde aylık baglanıyormuşş dogru mudurr
.bendenn destekleme prımıı kesılıyor tekrarr 2 emeklılıgı ıstememden dolayıı oturanboga saygılarrr....

Malulen emekli olmak mı iyi sakatlıktan yaşlılık emekliliği mi?

slmmm merhabaa oturanboğaaa emeklilik hakkında birsey sorayım cevaplarsann sevinirim..

emekli maas hesaplama sıtesınde engelli yazınca 890 tl çıkıyor malul, secınce 920 tl veriyor neden farkı paralar ben hangi secenektenn yararlanmalıyım yada secım hakkım var mıı...

ben ASKER gazisiyimm gazi maaşı alıyorum, kamu kurumunda işçi olarak calışıyorum, sgk yaslılık malullluk prımı kesıyor ...

tesekkurlerrr

Gazi olarak aylık alırken sigortalı çalışmaya devam edip bir de emeklilik hak edebilirsiniz tabii ki.

Eğer ilk sigortalı olduktan sonra maluiyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybı oluşmuşsa, 1800 gün ve -duruma göre- 5/10 sene sigortalılık süresi ile malulen emekli olabilirsiniz.
Yok, durumunuz maluln emekli olmaya uygun değilse, o zaman defeterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edip erken emekli olmanız mümkün. Ne zaman emekli olabileceğiniz ilk sigortalılık tarihinize, doğum tarihinize ve sakatlık oranınıza bağlı olacak...

Malulen emeklilikte başkasının bakımına ihtiyaç duyar derecede sakatlık söz konusu ise, maaşınız %10 arttırılır. Belki sistem o şekilde işlem yapmıştır...
Kural şu: En erken ne zaman emekli olabiliyorsan emekli ol ve emekli maaşını cebine koy :)

bilgi

slmm arkadaşlarrr emeklilikk sitesindekii maaş hesaplama bölumundee malul emekli maası..915tl,ikenn özürlü statüsünde farklı rakamm çıkıyorr 875tl,neden ikisi arasında fark varrr... bilen varmı..

bilgi

gunaydınnn evett arkadaşlarr konuyuu kapatabılırızzz cevapp verılmışş..

Üst Alt