Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşından önceki sigortalılığın emekli olurken geçerliliği var mı?

arzu35

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar 1992 senesinde sigortalı oldum.bir seneye yakın çalıştım ve çıktım.2007 senesine kadarda çalışmadım.şimdi engelli kadrosunda bir şirkette çalışıyorum.fakat banayaş sınırı18 yaşından önceki ödenen günlerin sigortada geçersiz olduğu söylendi bana 1992 de 17 yaşındaydım yani doğrumu doğru ise ben malulen emeklilik isteyemem.beni bu konuda lütfen aydınlatırmısınız.

18 yaşından öncekiler sayılmıyo diye bi şey yok ben 16 yaşından beri sigortalıydım hepsi sayıldı 37 yaşındayım 17 yıllık sigortalı olduğum için normal 25 yıl yatırmış gibi emekli etiler beni önemli olan pirim günlerin sayısının tutması

fakat eski iş yerime gittim ve sizde çalıştığım günlerim sigortada gözükmüyor dedim.gözükmesi için onlardan sigortamın yattığına dair kağıt istedim sizin 17 yaşında olmuş sigortanız dediler 18 yaşından önceki sigorta başlangıcı gözükür kabul olur fakat 18 yaşından önceki günler geçersizdir sadece hastaneden yararlanmak için olur dendi ve vermediler şimdi ben tekrar gidip o seneler çalıştığım günlerin kağıdını. alayımı iş yerin den aldığım cevap beni çok üzdü.

Malulen emekli olmak için ,tek hastalıktan en az %60 almanız lazım.

ben kanser hastasıyım arkadaşım.radyoterapi ve kemoterapi gördüm.bir hastalık oldum fakat tedavi benden bin aldı.

demekki iş yerin senin sigortanı yatırmamış yatırsalardı görünmemesi için neden yoktu işyerini güzel araştır derim bu işte bi işvar nerden yatırmışlar bankadanmı yoksa muhasebeci kanalıylamı muhasebecisi kimse ondan öğren

bana bunları söyleyen muhasebeci zaten fakat ben yine gidip ısrar ediyim.şimdi benim

18 yaşından önce olan sigorta ve günlerim geçerli olmalı değilmi.sizlere çok teşekkür ederim.

ben nema ve key parası aldım sayın oturanboğa.yattığını tahmin ediyorum ben.şimdi iş yeri benden yatırılan günleri çıkarmaları için dilekçe istedi verdim şimdi bekliyorum

Üst Alt