Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yıllık memurum. %42 özürlülük raporuyla emekli olamıyorum!?

cençen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 18 yıllık devlet memuruyum.1990 aralık ayında işe girdim.2007 yılında usulüne uygun kurumumun sevki ile %42 rapor aldım.Vergi indiriminden faydalanıyorum.emekli sandığına sordum evraklarımı kurumum kanalı ile gönderdim.Emekli olamazsın dediler.Oysa yasa açık çalışmaya başladıktan sonra diyor.Bu durumda emekli olmuş arkadaşım varmı.bana yardımcı olursanız sevinirim.

Ne zaman başvurdunuz emeklilik için?

5510'a göre sonradan sakatlanan memurlar:

5434 sayılı Kanuna ilişkin geçiş hükümleri
GEÇİCİ MADDE 4- [...]
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
ve %60 ve üzeri olanlar da 5400 günle emekli olurlar.

Yalnız, kurum yeni rapor talep ediyor. Siz yeni rapor alıp başvursanız sorun olmaz gibime geliyor.
Konuyla ilgili geniş bi tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ken-emekliligi-1-ekimde-gerceklesecek-mi.html

2008 aralık ayında baş vurdum.

Vergi indirimi alıyorum.Usulüne uygun rapor yönetmeliğine göre aldım.Hala sakatlık oranları bu yönetmelikle belirleniyor.Yürürlükten kalkmadı.1 Ekim 2008 yasanın yürülüğe girdiği tarih ben ise raporu 2007 haziranında aldım.2007 Aralıkta maliyeden vergi indirimi için onay geldi.

Kurum vergi indirim hakkı elde etmiş olmayı ya da emekliliğe başvurulan tarihten önce alınan raporu kabul etmemek gibi saçma sapan bir uygulama içinde. Yukarıda verdiğim bağlantıda bu saçmalıkla mağdur olan ve hukuki süreç başlatan arkadaşlarımızın deneyimleri var zaten...
Yalnız, bugün %40 ve üzerinde rapor alabiliyorsanız, kurum sizi emekli etmek konusunda sorun çıkartamaz. Bence tereddüt etmeden yine başvurun. Emekli olmanız önünde bir engel olabileceğini sanmıyorum

Teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler için.Şimdi benim tekrar rapor almam mı gerekiyor.Ne kadar ağır bir işkence olduğunu diğer arkadaşlarımızda onaylıyacaktır.Elimdeki belgelerle emekli olamazmıyım.

Evet malesef E.S. yeniden rapor istiyor. Bunu neye göre isteği ise belli değil. Ben Bimer'den sordum yeni raporu hangi mevzuata göre istiyorlar diye. Henüz bir cevap gelmedi. Bekliyorum inşallah cevap verirler.

arkadaşlar bende sonradan sakatlanan memur olarak madurumşimdi yeniden %40 ve üzeri rapor alsam sorun çıkarmayacakları ne malum bu seferde başka kulp bulur emekli sandığı.bizleri emekli etmemek için türlü saçma bahaneler birde yanımda çalışan arkadaş yeni epilepsiden rapor aldı %58 vergi indirimide geldi .çalıştığı yere sordu emekli olamasın demişler
direk emekli sandığına gönderse hangi aderse göndersin en azından bu yola emekli olup olamayacağımızı ögreniriz
emekli sandığında göndereceği adresi yazarsanız sevinirim

yasa "ancak çalışmaya başladıktan sonra" diyor yasanın yürürlüğe girdiği 01.10.2008 tarihinden sonra rapor alan demiyor.Bunun için E.Sandığına özürlüler platformu olarak bir girişim varmı.Bazı arkadaşlarımız masaj gönderdi bilgisayarda acemiyim cevap verdim,doğrumu oldu yanlışmı bilemiyorum.bir hata oldu ise beni bağışlasınlar.

Üst Alt