Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 gün primim ve %80 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim.?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
belkı alakasız olacak ama kusura bakmayın kafama takıldı 1800 gunu doldurdum yuzde seksen raporum var malulen emeklı olmak ıcın ne yapmam gerekır

İlk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerektirecek bir engeliniz yoksa, en az %60 rapor, 10 yıldan sigortalılık süreniz ve en az 1800 prim gününüz ve birinin bakımına muhtaç olduğunuz gibi sebepler SGK nın sevkedeceği bir hastaneden tespit edilirse malulen emekli olursunuz.

İlk sigortalı olduğunda %60 ve üzerinde işgücü kaybının olmaması şart. Malulen emekliliğin en önemli kriteri bu.

ılk sigorttalı oldugumdada %80 engelliydim simdide değişen bır durum yok pekı malulen emeklı olmaya basvurmak ıcın hangı adımları ızlemem gerekır

ilk sigortalı oldugunda engelin varsa malulen emekli olamazsın!
malulen emekli olman için en önemli kriter ilk işe başladııgında saglıklı olman
oturan boga yanlış yazmış

İlk sigortalı olduğunda %60 ve üzerinde işgücü kaybının olmamaşart. Malulen emekliliğin en önemli kriteri bu.

Yanlış yazmadım... İlk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybın olduğu için malulen emekli olamazsın.

İşgücü kaybından dolayı erken yaşlılık emeklilğinden yararlanacaksın. Ne zaman emekli olacağın ise defterdarlığa başvurup hangi oranda vergi indirim hakkı elde edeceğine ve bir de ilk sigorta priminin yattığı tarihe bağlı...

su an aktif olaraka çalısıyorum raporum yuzde seksen sigortalı gün sayım 1842 1800den emeklı olmak ıstıyorum işlemlre nereden başalnıyor bunu öğrenmek istiyorum.birde henüz vergi muhafiyetı almadım bunun bir engeli olurmu.lütfen bu konuda deneyimli olan arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaslar yönlendirme yaparsa sevınırım

%80 SGK sağlık kurulu onaylı rapor mu.
hastanenin vediği rapor mu ,hangi amaçla ve ne zaman aldınız.

S&S;

işe girmek için aldıgım rapor yüzde seksen 99 yılında aldım şişli etfal hastanesınden

Hayır,siz malulen emekli olamazsınız.
İlk sigortalı olunan tarihte malul derecede engeli mevcut olanlar malulen emekli olamazlar.
Maluliyetin çalışma sürecinde oluşması şart.
Vergi indirimi alarak erken emeklilik hakkından faydalanıp,şartlarınız tamam olduğunda erken emekli olabilirsiniz.
Yine %80 ve üzeri rapor alabilirseniz ve maliyeden bu oranda onaylanırsa 15 yıl ve 3.600 prim ödeme günü ile erken emekli olabilirsiniz.

peki malulen olmasada 1800 günden çalışamaz raporu alırsam emekli olabılırmıyım yada 1800 günden emekli olmak gibi şu anda bir şansım varmı

Arkadaşım hiç bir şekilde Malulen emekli olmazsınız aklınızdan cıkarın onu ançak vergi ind. hakkı alıp engellilere tanına erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olabilirsiniz...

Yahu dövme ile ne alakası var hep sormuşsun arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış ama sen yine aynı soruyu sormuşsun....
Valla kaşınıyorsan onuda yaparız..:):):):):)

Üst Alt