Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 günü tamamlarsam malulen emekli olabilir miyim?

aliercan4

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2006 da işe girdiğimde %40 sakatlığım vardı 1 yıl çalıştım sakatlığım artınca devam edemedim şimdi sakatlığım %87 sgk geriye dönük yapılandırmada eger 1800 güne tamamlarsam emekli imkanı varmı
bilen arkadaşlar yazsın
slmlar

hayır malasef geriye dönük ödeme diye bir hak yok

1800 prim günü ve 10 yıl sigortalı olmak koşuluna vakıfsınız

Sakatlık oranınız arttığı (ilk sigortalı olduğunuzda %40 imiş) ve malul duruma geldiğiniz için )şu anda oran %80 imiş), 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli hakkınız doğar (Eğer başkasının bakımına muhtaçlık söz konusuysa, o zaman 10 yıl sigortalılık şartı aranmaz)

SGK, "ilk sigortalı olduğunuzda da sakatmışsınız, o nedenle malulen emekli olamazsınız" diyecektir mutlaka. Bu durumda derhal dava edeceksiniz sgk'yı ve onlara, "ben ilk sigortalı olduğumda sakattım, ama bu sakatlık maluliyet düzeyinde değildi. Daha sonra sakatlığım ilerledi ve malul duruma geldim. Bu da 5510 sayılı yasanın 25-26-27. maddelerine göre malulen emekli olabilmem için geçerli bir durumdur" diyeceksiniz.
Bu yönde içtihat kararları var. Kazanırsınız...

Dayanağınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt