Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıllık Bağkurluyum. %40 raporum var. Emekli olmak istiyorum..?

favori-03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
16/03/1962 Doğümluyum
19 yıl bağkur hizmetim var
2008 de aldığım rapor %70
malulen emeklilimi istedim zaten özürlüymüşün diye ret geldi
2022 rapor aldım %70 olan raporumu %40 a düşürdüler
ne yapcam bilmiyorum işte bulamadım 2022 den cevapda gelmedi e

vet güzel kanunlar çıkıyo ama uygulayıcılar yargısız infaz ediyorlar

Sizin başvurunuzu 5510/25. maddeye göre değerlendirmiller malulen emekli edilmemişsiniz.
Şimdi kuruma 5510/28. maddenin 5. fıkrasına göre emekli olmak için başvurun. Yüzde yüz emekli olacaksınız.
Kurum sevkiyle sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilirseniz, 4b statüsünde erken emekli olabilirsiniz:
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün
primle emekli edilirler

16 ekim 2008 de malulen emekliliğe baş vurduğumda bana verilen rapor %70
bu haldeyken ve 18 yıl 6 ay 22 gün hizmetim var
böyle halde bile zaten özürlüymüşün diye red geldi
şimdi öğrendim 01/10/2008 de yasa hizmet esas alınarak emekli etmesi lazımken ret verdi
şimdi dava açsam nereye açıcam veya zaman geçtimi

not: son aldığım rapor u %40 a düşürdüler elimde dört tane rapor var üçü %70 biri %40

saygılar tüm katılımcılara

Bağkur herkese aynı muameleyi yaptı/yapıyor. Bu işgüzarlık dava konusu edilebilir tabii, ama fayda sağlar mı, emin değilim.

Bence şimdi yeniden başvurun ilgili maddeye göre ve köprüyü karşıya geçin...

Üst Alt