Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1982 SSK girişim, 4316 prim günüm var. Emekli olunca ne kadar maaş alırım?

sabri hasan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1962 doğumluyum. işe giriş taihim 04.09.1982. 47 yaş sınırını da tamamladım. toplam ödenen pirimim 4316. kalan pirimim 830 gün. akciğer ca'yım. malulen emekli olursam ne kadar maaş alabilirim?
şimdiden teşekkürler.

Bu kadar sigortalılık süresi yaş ve primle neden malul emeklilikle ilgileniyorsunuz anlamış değilim.Zaten 834 gün prim daha ödediğinizde normal yoldan emekli olabileceksiniz.
Yok ben iki buçuk yıl daha beklemek istemiyorum diyorsanız ve rapor durumunuz da uygunsa (maluliyet düşündüğünüze göre uygun) malul değil,erken emeklilik için başvurunuz.

rahatsızlıgınızdan dolayı %40 vede üzerinde vergi indirimi almanız halinde hemen emekli ola bilirsiniz maaşa baglana bilirsiniz maaşınızda ssk ya ödenmiş primlerinizin tavan mı tabanmı oldugu arasında degişiklik arz eder yani asgeri ücretten yatmışsa az yüksek yatmışsa çok olur emekli maaşınız

1962 doğumluyum.işe giriş tarihim 1982 dir.5150 gün ve 47 yaş sınırına giriyorum.şu anda 47 yaşı doldurdum.4316 gün pirm ödedim .834 gün pirm ödemem kaldı.ancak şu andaki rahatsızlığım akciğer ca dır. Eğer malulen emekli olabilirsem ne kadar maaş alabilirim. şimdide eşekkürler.

Malulen emekli olabilmeniz,yararınıza olmayacaktır.Nedenine gelince;
1)Emekli maaşınız düşük olacak
2)Emekli olabilmek için çok uğraşacak ve bir çok sorunla karşılacaksınız.Karşılacağanız sorunlar;
a)Başvurunuzu yeniden yapacaksınız.
b)En az %60 ve üzeri işgücü kaybına sahip rapor almanız gerekmekte
c)Daha önce maluliyet derecesinde engelli olmamanız
d)Maluliyeti hak edip,etmediniğize kurumun vereceği karar
Bu kadar sorunla uğraşacağınıza,vergi indirmli rapor almanız durumunda,15 yıl hizmet ve 3600 prim günü ile erken emeklilikten yararlanabilir,hemde emekli maaşınız yüksek olur.

Sanırım arkadaş malul ile erken emekliliği aynı şey olarak biliyor,yoksa bu şartlarda malulen emeklilik düşünmek imkansız.

Üst Alt