Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990'dan beri çalışıyorum. %50 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

gülseren72

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba
ben 1972 doğumluyum. 1990 yılından beri çalışmaktayım. %50 raporım bulunmakta. Vergi indirim raporu henüz almadım. 3200 primim var. Acaba malulen emekli olabilir miyim?
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Malulen emekli olamazsınız. Malulen Emeklilik için %66.66 veya daha yüksek raporla Malülen Emekli olursunuz bildigim kadarıyla..Saygılarımla

Malulen emeklilik için gerekli şartlar;
1)%60 ve üzeri işgücü kaybı Sağlık Kurulu Raporuna sahip olmak
2)10 yıl hizmet ve 1800 prim günü,bakıma muhtaçsa, hizmetine bakılmadan, 1800 prim günü
3)Daha önce maluliyet derecsinde(%60 ve üzeri)Sağlık kurulu raporuna sahip olmamak gerekmektedir.

???

nasıl emekli olamıyorum? sağ böbrek yok, sol böbrek %50 çalışıyor. hastane bana tam teşekküllü %50 rapor verdi.
emekli olmak için yapabileceğim birşey yok mu??
ilginiz için teşekkür ederim...

Minimum %60 ve üzerinde bir rapor alırsanız Emekli olabilirsiniz. Bize kızmayın biz size sadece yasaları söylüyoruz bizim elimizde değilki sizin bu şartlarda Emekli olamamanız..:)

???

yanlış anladınız sözüm size değil tabiki! bu karışıklığa.. tekrar teşekkür ederim insanlığınız için.. diğer linklerde gördüm kadarıyla %40 raporu olan kişilerde emeklilikten bahsediyor? benim yanlızca vergi indirim raporum yok çünkü iş yerim istemiyor? şimdi benim raporumu %60 a çıkartmam mümkün mü? beyaz kartım da var işime yarayabilir mi?

Gülseren hanım Vergi İndirim raporu istemeyen işyeriniz suç işliyor sizin hakkınızı gasp ediyor size mesaj yazdım orada size yardımcı olacak açıklamalar yaptım mutlaka okuyun %40 raporu olanlar Emekli olabiliyorlar ama siz Malulen Emekli olmak isterseniz en az %60 ve üzeri bir rapor almanız gerekir. :)

Vergi ind. hakkı alarak erken emekli olabilirsiniz..
bağlı oldugunuz sosyal güvenlik kurumu hangisi ...

Gülseren Hanım,
Anladığım kadarıyla malulen emeklilikle,engelli erken emekliliği karıştırıyorsunuz,bunlar farklı şeyler.
Malulen emeklilik için gerekli şartları Raman72 arkadaşımız yukarda yazmış.
Ancak siz malulen değil de engelinizden dolayı erken emeklilik konusuna odaklanacaksınız.
15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim gün sayısına tabisiniz.
Süreniz tamam,400 gün prim eksiğiniz var,onu tamamlayarak emekli olabilirsiniz.
Yapmanız gereken,defterdarlığa vergi indirimi için başvuruda bulunmanız.Sizi hastaneye sevk ederler,%40 ve üzeri işgücü kaybına sahip rapor alırsanız ve maliyeden onanırsa 400 gün daha prim ödeyerek emekli olabilirsiniz.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

çok teşekkür ederim.. gayet açıklayıcıydı ozaman ben mayısda 400 gün primimi doldurup vergi indirim raporunu alıp emekli olabiliyorum..
peki son bir sorun olucak vergi indirim raporunu günümü doldurur doldurmaz mı almalıyım bir süresi var mı?

Vergi indirimi için gününüzü doldurmanız gerekmez,aksine çalışırken başvuracaksınız.
Bir an önce alın ve kafanız rahat olsun.

çok çok teşekkür ederim ozaman ben ihmal etmeden hemen başvuruyorum herkese hayırlı akşamlar..

sorunuzda işyeri istemiyor demişsiniz bu konular iş yeriyle alakalı konular degildir insanların kendi istek vede arzularına kalmış bişidir engeliniz varsa bunu yasal hale getirmelisiniz

Üst Alt