Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1993 sigorta girişim, 3893 gün primim var. Ne zaman emekli olurum?

berkeray

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar
1993 sigorta girişim, 3893 gün prim ödemesi ile malulen mi yoksa vergi indirimi ile mi emekli olmalıyım? Arasındaki fark nedir? Şu an bir iş yerinde sigortalıyım. 2009 nisan ayından bu yana raporluyum.

İşgücü kaybı oranınız kaç? İlk sigortalı olduğunuzda aynı sakatlık var mıydı, o zamanki işgücü kaybınız yüzde kaçtı? Defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde ettiniz mi?

Defterdarlığa yeni başvuruyorum.İşyerinden istenen belgeleri aldım.Henüz hastane sevki olmadığı için oran v.s. bilemiyorum.
Ama benim öğrenmek istediğim malulen emeklilik mi vergi indirimi ile emeklilik mi daha avantajlı? malülen emeklilikte maaş daha az diye duymuştum doğru mu?
Son bir sorum daha ayrıca vergi indirimi ile emeklilik konusunu da açarsanız, bilgilendirirseniz sevinirim nedir bu vergi ind. emeklilik.....

Teşekkür ederim

Net bilgi vermemişsin ki kardeş askerlik yaptınmı işe giriş tarihin kaç işe girdiğinde özürlümüydün Askerden muafsan zaten malulen emekli olamazsın malulen emekliliğin maaşı az olur tabi 1800 gün prim yetiyor cunku sen net bılgılerını yaz

Sizin açınızdan ikisi arasında bir fark yok.. Zira zaten primleriniz emeklilik için yeterli... Malulen emekiliğin en önemli özelliği, 1800 günle emekliliğin mümkün olması (tabii başika şartları da var)

Defterdarlıktan %40-60 (hariç) arasında raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz, (gün/ay/1993 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekli olabilirsiniz. Yani, vergi indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız yeterli. Emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz

emeki olmak için günlerim yeterli mi?

01/06/1993 işe ilk giriş tarihim.ssk lıyım ve 3893 gün prim ödemem var.%40 rapor ile ne zaman emekli olabilirim?..vergi ind.den yararlanıp emekli olmak istiyorum.askerliğimi yaptım.

cevaplarsanız sevinirim..teşekkür ederim.

vergi indirimi aldıgınız taktirde emeklilik için başvurun emekli olabilirsiniz prim yeterli

cevap için tşk.ederim bir sorum daha olacak.
emeklilile başvurduğum zaman sağlık hizmeti kesiliyor mu? Ben kemoterapi alıyorum. benim için önemli :).. ve bu işlemler ne kadar sürer?....

şimdiden teşekkür ediyorum...

Maalesef sağlık güvencesi kesiliyor. O arada başka biri üzerinden hak sahibi olup sağlık güvencesi alabilirseniz ne ala. Aksi halde sağlık güvencesiz kalırsınız...
Bu işlemler 2-3 ay sürüyor en az.

Not: Geriye doğru bir yıl içinde 90 günden fazla sigortalılığınız varsa, sigortalılığınızın bittiği tarihten itibaren 90 gün boyunca sağlık güvencesinden (her şeyiyle birlikte) yararlanabileceksiniz (5510/67). Aynı şekilde, bakmakla yükümlü olduğunuz kimseler varsa, onlar da yararlanacak...

özürlünün yararlanabileceği durumlar....

merhaba kıymetli arkadaşlarım.benim öğrenmek istediğim bir konu var.

hastane'den %80 oranında (ıv.evre onkoloji) rapor aldım. ayrıca vergi indirimi için maliye ye de 28 ekim de başvurdum. gerekli evrakları tamamladım.ş u an beklemedeyim.

öncelikle bu rapor ankaraya direkt mi gidiyor, yoksa önce istanbul sonra ankara mı? ayrıca ankara bu oranı düşürür mü?
raporum da da sürekli ibaresi yazıyor, fakat işlemler tamamlandıktan sonra Allah kısmet ederse kabul edilirse eğer emeklilik için başvurduğumda tekrar kurul kontrol ister mi?
ve bu işlemler ankaradan dönüş süresi ne kadar sürer?

şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.Allaha emanet olun...

Hastane defterdsarlığa, onlar da Ankara'ya gönderiyor.
Rapor hakkında Ankara'daki maliye sağlık kurulu değerlendirme yapar.
Rapor güncel tarihli olduğu için bence düşürülmez. Zira zaten hastaneler çok ketum davranıyor artık oran verirken.
Emeklilikte yeniden rapor istenmez.

2-3 hafta sonra şu numaraları arayıp bilgi edinmeye çalışın:
Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

bülent bey cevabınız için teşekkür ederim.fakat bir sorum da yanlışlık yaptım.yani emekli olduktan sonra kontrol muayenesi isterler mi?

bazı mesajlarda okuyorum bir sene ya da iki sene sonra kontrole çağırılıp,tekrar rapor isteniyor. eğer oran düşük olursa emeklilik iptal ediliyor diye okuyorum.
böyle bişi sözkonusu olur mu ?

saygılarımla...

Teorik olarak kurumlar istediklerinde kontrol şerhi koyarlar. Ama bu çok sık uygulanmaz. İyileşme olasılığı varsa ya da adli bir şüphe söz konusu olursa, o zaman çağırırlar (tabii saçma sağan çağırmlar da olmuyor değil!).

Sizin için de kontrol şerhi olmayacaktır diye umuyorum...

Vergi İndirimi Hkkında

Sevgili arkadaşlar paylaşmak istediğim konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum.Sigorta giriş tarihim 01-06.1993 prim ödemem 3890 gün .1974 doğumluyum.öncelikle vergi indirimi için maliye ye başvurdum ve hastaneye sevk aldım.hastane ıv.evre kolon ca %80 oran verdi sürekli ve ağır özürlü olarak ta belirtti.oradan da rapor ankaraya gitti.rapor aynı oranla onaylanmış fakat 2 yıl sonra kontrol ibaresi yazılmış.dolayısiyle cevap direkt olarak iş yerine gönderileceğini belirtti ankarayı aradığımda görüştüğüm memur.

1-emeklilik başvurusu yapmam için kağıdın önce işyerine gidip daha sonra mı yapılıyor?
2-ayrıca tazminat alabilirmiyim yani haketmiş oluyormuyum?
3-sizce erken emeklilik başvurum kabul olur mu bu bilgilere göre ve ne zaman,ne kadar maaş alabilirim....sizlerden cevaplarınızı bekliyorum ve hepimiz için dualarımı eksik etmiyor ve teşekkür ediyorum :)
4-unutmadan son bir sorum;2 yıl sonra kontrole gelmemi kim sağlıyor ve yönlendiriyor :)

Vergi indirim hakkını elde ettiğinize dair işyerinize ve eve yazı gelecek. O yazıyı emeklilik için sigorta müdürlüğüne sunabilirsiniz. Ama o yyazı olsa da olmasa da bu hakkı elde etmişseniz emeklilik zamanınız da geldiyse sigorta müdürlüğüne emeklilik için başvur yapabilrisiniz. SGK zaten konuyu defterdarlığa kendisi sorar...

15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün prim şartı tamamsa (buna dair sigorta müdürlüğünden yazı almalısınız), emeklilik gerekçesiyle işten ayrılabilir ve kıdem tazminatı alabilirsiniz.

1. dereceden sakatlık indirimi elde ettiğinize göre 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün primle emekliliği hak ediyorsunuz demektir. Şartlar tamam gibi görünüyor.
Ne kadar emekli maaşı alacağınızı bilemem. Emsaller: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Kontrol muayenesini defterdarlık yapıyor. Kontrol muayenesi zamanı gelmeden 1 ay önce defterdarlığa gidip sevk alıyorsunuz hastaneye...

Üst Alt