Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994 SGK girişim, 4015 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

burentsu74

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

1988 tarihinde meslek lisesinde stajyerlik ile ilgili olarak sigorta kartım çıktı.Şimdi e-devlet e girip hizmet dökümü istediğimde 1988 sigorta başlangıcı ile ilgili herhangi bir kayıta ulaşamıyorum.iş hayatına başladığım 1994 yılından itibaren prim yatırılmaya başlanmış.
Asıl sorunum ise;2006 yılında iş kazası sonucu sağ gözümü kaybederek sürekli iş görememezlik maaşı almaya başladım.İkinci emeklilik için ne kadar zamanım kaldığını hesaplamaya çalışıyorum.Bugün itibari ile e-devlet hizmet dökümü sonucu 4015 gün çalışmam gözüküyor.İkinci emekliliğimi hesaplayabilmem için yardımcı olabilir misiniz?
doğum tarihim : 20.08.1974
prim gün sayısı: 4015
sigorta başlangıç(stajyerlik) 1988
prim ödemesi başlangıcı : 1994

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi Günler,

2. emeklilik icin "ozurlu" (erken yaslilik) emeklisini kast ediyorsaniz.

1: Saglik Kurulu Raporu alip , Vergi indirimi hakki kazanmalisiniz.

2: Vergi indirimi elde ederseniz, Hizmet sureniz ve prim gun sayiniz emekli olmaniz icin yeterli.

tek gözden kaybına en fazla % 32 alabilirsiniz .stajerlik zamanınızda okul herhagi bir ücret yatırmadığı için sayılmıyor sanırım

Cemil Bey,

sürekli işgörememezlik rapor oranı %42 idi sanırım.
fakat devlet hastanesinden aldığım rapor oranı % 23

evet sağlık kurulu raporu % 23 verildi.bu durumda erken emeklilik olma ihtimali yok sanırım.

Bülent,
Rapor oranınız % 40 oranının altında olduğu için engellilere tanına erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olamazsınız.Ama engelli olmayan bir birey gibi gün ve prim şartlarını tamamlayıp emekli olabilirsiniz..

Üst Alt