Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994 SSK giriş. Askerlik borçlanmasıyla emekli olur muyum? İş göremezlik aylığı..?

417orhan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
12 Temmuz 2011 Güncel:

sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda 05.05.2011 tarihinde emeklilik için ssk'ya müracat ettim. bugün internetten baktım 01.06.2011 tarihinden itibaren emekli olduğum görünüyor. aylık tutar 724tl ek ödeme tutarı 63tl olarak maaş bağlanmış. birikmiş aylık tutarı 941 tl,

ayrıca halen çalışıyorum devletten de iş görememezlik parası alıyorum. emekli olursam bana ödenen iş görememezlik parası kesilir mi.

beni bi bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

şimdiden teşekkür ederim.

Rapor oranınız nedir Orhan bey..
vergi ind.belgesi alırsanız evet askerlik borçlanması yaparak erken emekli olabilirsiniz.
İş görmezlik gelirini ömür boyu alırsınız...

teşekkür ederim ilker bey iyi bir haberdi sağol...

sol bacağımda dizaltında 10cm güdük var. iki yıl önce %34 rapor verdiler, şimdi değişti %43 rapor alabileceğimi söylüyorlar ama tabi kesin bişi yok. şansımı deneyeceğim
olabilirsem iyi olacak işe gidip gelmem zor oluyor.

daha ne gibi devletin engellilere sağladığı kolaylıklardan yararlanabilirim acaba

ilker bey askerlik borçlanması yapacağım 60 gün daha çalışmam gerekecek sanıyorum, maliyeye müracat ettiğimde benden rapor isteyeceklerdir. benim durumum onların istediği oranda rapor almaya yetermi, o raporla askerlik borçlanması yapıp emekli olabilirmiyim. yoksa ssk'da benden ayrı bir rapor isteyecekmi, bana daha açıklayıcı bir yol haritası çizermisin lütfen teşekkür ederim.

Orhan bey ;
İlk olarak çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak vergi ind. için müracaatta bulunun vergi ind. hakkı kazanır iseniz o zaman askerlik borçlanması yapar ve emekli olursunuz..Şu aşamada bence askerlik borçlanması yapmayınız..
Maliye seni hastaneye sevk eder ve yeni bir rapor alırsan ve bu rapor ile vergi ind.hakkı kazanır isen sgk senden yeniden rapor istemez maliyeye yazılı olarak sorar şu kişinin vergi ind. hakkı var mı diye...

çok teşekkür ederim ilker bey, inşallah işimi yarar bir rapor almayı başarırım.

çok teşekkür ederim arkadaşlar sizleri tanımak süper bence harikasınız

bugün vergi dairesinin sevk ettiği bakırköy eğitim ve araştırma hastanesinden %43 rapor aldım.vergi dairesi aynen onaylarmı yoksa düşürürmü, merak ediyorum arkadaşlar.

Onaylanır şimdiden hayırlı olsun vergi ind.hakkınız..

teşekkür ederim ilker bey çok iyisin,peki yasa yine değişirde oranlar 2006'da olduğu gibi aşağı çekilirse ben bundan etkilenirmiyim etkilenmemek için ne yapabilirim.

Çekilmeez. Kaldı ki vergi indirim hakkı elde edildiğinde bu hak bakidir...

vergi indirimim % 43 olarak onaylanmış, şimdi askerlik borçlanması yaparak emekli olabilirmiyim...26 05 1975 doğumum,,,ssk başlangıcım 01 03 1994,,,3235 pirimim var,,,18 ay askerlik yaptım. beni bi bilgilendirin arkadaşlar.

3.derece vergi ind. hakkının olduğuna göre 16 yıl 3760 güne tabisiniz...
01.03.1994 + 16 : 02.03.2010 yılında sürenizi tamamlamışsınız 3235 gün olan sürenize 18 ay (540 gün) daha borçlanarak prim süreniz 3775 gün yapar ve hemen emekli olursunuz..
Askerlik borçlanmasını alt kazançtan hesaplar isek günlük kazanç 26.55 tl 31.06.2011 tarihine kadar ödeme yapar iseniz
540 gün (18 ay) X 8,496 :4.587,84 tl ödeme yapmanız gerekli..
Hesaplanan prim borcunuzu size tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içersinde ödemlisiniz

06.08.1991 ila 05.08.1994 tarihleri arasında işe başlayanlar (ssk) 16 yıl 3760 güne
06.08.1994 ila 05.08.1997 tarihleri arasında işe başlayanlar (ssk) 17 yıl 3920 güne tabi olurlar..
Fevzi;
17 yıl 3920 güne tabisin 01.12.1994+17 : 02.12.2011 tarihinde emekli olursun..

Tskler kardeş. sigortayı 6 ay gec baslattık.şimdi çekiyoruz :) bunada şükür diyelim hayırlısı...

Az kalmış gene fevzi birde bize bak 5 yıl daha çalışacaz....

teşekkür ederim ilker bey vermiş olduğun bilgilere, herşeyi senden aldığım bilgiler doğrultusunda yaptım sağol. şimdi bir bilgiye daha ihtiyacım var ilker bey, bugün askerlik borçlanması yaptım ve 540 güne 4590 tl hesap çıktı. bu parayı yarın yatıracam, yatırdığım gün hemen dilekçeyi verip emekli olabilirmiyim yoksa daha yapmam gereken şeyler varmı. vergi indirimim olduğuna dair yazı var elimde onu göstersem yeterli olurmu yoksa vergi dairesinemi sorulacak vergi indirimimin olup olmadığı. kısaca ne kadar daha beklemem gerekecek.

Askerlik borçlanmasını yatırdığınız vakit kuruma emekli olmak için müracaatınızı yapabilirsiniz,kurum zaten Maliyede sizin vergi ind.hakkınızın olup olmadığını teyit edecek müracaatınızı yapın ve bekleyin..
Ufak bir hatırlatma :Yarın itibari ile emekli olmak için müracaat ederseniz maaşınız 1 Hazirandan itibaren başlar çalışıyorsanız ay sonunda müracaatınızı yapın çalışmıyorsanız hemen yapın..

müracatımı yaptım ilker bey,yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanmıştır diye bir yazı verdiler işyerinden istifa edip gel dediler.haziranda maaşım başlarsa mayıs ayı boşmu geçecek yani bugünden itibaren sayılmıycakmı ilker bey

Emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracağınız tarih, emekliliğinizin başlangıcı sayılacaktır...

emekli maaşı

merhaba arkadaşlar;

sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda 05.05.2011 tarihinde emeklilik için ssk'ya müracat ettim.
bugün internetten baktım 01.06.2011 tarihinden itibaren emekli olduğum görünüyor.
aylık tutar 724tl ek ödeme tutarı 63tl olarak maaş bağlanmış. birikmiş aylık tutarı 941 tl,

merak ediyorum neden 05.05.2011 tarihinden değil de 01.06.2011 tarihinden itibaren maaş bağlanmış.

ayrıca iş kazası geçirdiğim için C raporun var ve 34 2tl iş görememezlik maaşı alıyordum. şimdi bu maaşımı 178tl'ye düşürmüşler buna da bir anlam veremedim.
bu konularda bilgisi olan arkadaşlar beni bir aydınlatırsa çok memnun olurum.

şimdiden çok teşekkür ederim hoşcakalın.

öncelikle hayırlı olsun maaşınız.emekli olanlar iki maaş alamazlar yüksek olanın tamamını az olanın yarısını alınır.

Orhan kardeş,
Hayırlı uğurlu olsun yüksek olan maaşın tamamını az olanın yarısını alacaksınız işlem doğru...

Hayırlı olsun :)

Emeklilik başlangıç tarihi doğru. Tahsis talebinde bulunduğunuz tarihten sonraki ay başından itibaren hesaplanır (yani evet, 25 gün kayıp söz konusu sizin için)

Sürekli iş göremezlik geliri alırken aynı anda emekli maaşı da alındığında, fazla olanın tamamı az olanın yarısı ödenir. Yani iş göremezlik gelirinin yarıya düşürülmesi de doğru.

Bu arada her iki maaşa dair bilgileri de şu başlığa yazarsanı çok güzel olur: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Üst Alt