Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 işe başlangıcım var. Ne zaman emekli olurum?

darkblue61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

1981 doğumluyum
1995 de ssk başlangıcı var ama 2000 de prim ödemeleri başladı ve şuan 1385 prim günü ödendi
ben ilk raporumu 2000 de almıştım vergi indirimi için başvuru yaptıgımda 2006 da yasa değişikligi nedeni ile yeni rapor aldım %48 oranında ve 3.dereceden engelliyim

ne zaman emekli olurum acaba?

1995 de sigorta başlangıcın bulunmaktaysa ve 3. derece vergi indirimi alıyorsan 17 yıl 3920 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

1995 deki sigorta başlangıcın 18 yaşını doldurduktan sonra işleve başlar18 yaşından önceki sigortalılığın emekliliğini yıl olarak + kazanc yapmaz sigorta başlangıcın olarak 18 yaşını doldurduğun yıl kabul edilir buna göre
05.08.2000 tarihine kadar 18 yaşını doldurmuşsan 18 yıl 4080 günle
06.08.2000 tarihinden sonraysa eğer 19 yıl 4240 gün ile emekli olabilrsiniz

mesdan .18 yaş altı ssk olmuyorda niye kamu oyunda mankenler siyasiler yeni doğan çocuk larını torunlarını ssk yapıyor acaba?Ayrıca eniş demin ilk ssk girişi 17 yaşındaydı. emeklilik dilekcesi verdi. burada bir ayrıntı var ama ben bilmiyorum.bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur.

18 yasından once sıgorta olmaz ne demek ya ben 76 dogumluyum 93 te sıgorta baslangıcım var hemde 1 gun ve ben 2008 de emeklılıgı hakettım onemlı olan sıgortanın hangı kapsamda yattıgı stajer degılsen normal yatar ?Arkadasım sgk sıtesınden sorgulayınca ılk sıgorta tarıhın ne gorunuyor sen onu soyle http://app.sgk.gov.tr/SigortaliHizmet/jsp/tcGir.jsp

Üst Alt