cemil by ya ben esnafım deli olcam
ben cocuklugum dan beri hastayım askerligi elverişli degildir olarak yaptım 1995 işyeri actım 1974 lüyüm 2010 haziranda kapattım işyerini 2010 hazirandan beri ssk lı bi işyerinde calışıyorum şu anda
şimdi vergi indirimi için rapor %40 aldım vergi d cevap bekliyorum bakalım ne olacak ..
gögüs has derecelerine baktım +cok hasta%60 + ortaderece%40 + az etkilenme varsa %20 yazıyor benimkisi orta derecede%40 da eger orda indirilirse durum %20 düşer çünkü ortası yok 60,40,20 diye baya bi hastayım umarım düşmez (keşke saglam olsam )da böyle ezilmesem arkadaşlarımın yanında.
şimdi gelelin esas konuya gecenlerde başbakanlık i d timer mi ne ona mesaj attım yoksa bunalımdayım hem hasta ol hem bu gibi durumlardan faydalanama bagkurda bana denildiki sakın ha ( işyerinde calısırken hasta olmadan ve ya kaza sonucu degilsen emekli olamassın ) dediler alalal ne garip bende timer mi neyse ona emailimde şunu yazdım haşa YÜCE ALLAHA ALAHIM BENİ İŞYERİNDE HASTA ETMİ Mİ DEMEM LAZIM BENİM ŞUCUM NE SAYIN BAKANLIGIM ACİLEN BANA CEVAP YAZIN DEDİM
ve gelen email şu rıdvan by ( işe başlamadan hasta olanlar için yaşları ne olursa olsun 15 yıl ve 3600 günü tamamlayanlar yaşlılık ölüm aylıgından yararlanırlar )denildi.
benim kisi aynısı bu gelen emaille fakat ben birinin bana önerdigi işde calışmalısın ve vergi indiriminden yaralanırsan günün doldugunda emekli olursun dedi ben de öyle yaptım hala cevap bekliyorum bakalım sonuş ne olacak zaten de vergi indirimin den okey gelirse burada paylaşacagım nasıl yaptıgımı.
aklım şurada kaldı madem bir yasa var işe başlamadan hasta olanlar yaşlılık dan emekli yapmak neden yapmıyorlar. hem bu arada %lik derecesi yazmadılar sadece işyeride başlamadan hasta olanlar bu konuyu sayın oturanboga by de ayrıntı yazarsa sevinirim saygılarım la
sayın oturanboga by cevabı buydu bana
Son 2520 gün primin fazlası hangi kapsamda ise, oradan emekli olunur.
Bağkur'dan emekli olabilmenizin şartı (emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeni rapor almanız koşuluyla):
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
primle emekli edilirler
Sigortalı çalışan statüsünde emekli olursanız (%40-60 arası rapor alacağınızı varsayarak): (gün/ay/1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli edilirsiniz
burada 1 şık ( ilk işe başlamadan hasta olun ve ya olmayın bu vermiş oldugu bagkur için %40 +18 yıl gecerlimi yoksa ( 2 ci şık. işe başlamadan hastaydım yaşlılık emekliliginden olmak istiyorum mu dememlazım ) hangisi gecerli birin de iş yerinde hasta olursan malülen emekli olursun deniliyor diyerinde ise işe başlamadan hasta olanlar yaşları ne olursa olsun yaşlılık dan emekli olması burada vatandaş yanılıyor hem bagkura emeklilik içim müracaat yapanın bilmedigi için kafası karışıyor ayrıntılı olarak bagkurda hiç bir kimse bu konuyu aydınlatamıyor sonuçu çözersem acıkca burada paylaşacagım bagkurun bu iki konuyu malüllük + yaşlılık+sakatlık+işe başlamadan hasta olmak+işe başladıgınız da calışma esnasında hasta olmak+cok karmaşık bir konu ( ssk da emeklilik için budurum yok sadece malülen vergi indirimi alırsanız erken emekilik alamassanız taa yaşınız geldiginde 54+56 her neyse o zaman müracat yaptınıda emekli olursunuz )