Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 SSK girişim ve %45 raporum var. Ne zaman emekli olurum.?

ŞAHİN35

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar yüzde kırkbeş özürlüyüm vergi indirimim var 1996 sigorta girişim ne zaman emekli olrum

17 yıl 3920 güne tabisiniz
1996+17:2013 yılında emekli olursun

Slm sgk yeni kanunlarmı çıkardı emeklilik için

Arkadaşlar benim sigorta girişim 96 eğer ben askerliğimi yatırırsam 1yıl sonra emekli olacağım ama 5 kuruşum yok ayrıca işimde garantisi yok acaba yanılıyorum mu bana yardımcı olunuz

Çalışmaya başladığında engelin yokda sonradan oldunsa malulen emekli olmayı deneyebilirsin ha yok malulen olamıyorsan boşa askerlik yatırma arkadaşım ilker abi haklı 2013 den evvel emekli olamazsın.

bu arada 14 yılda nasıl emekli olmayı dusunuyorsun ?

askerliği yatırırsam

askerliği yatırırsam 2yıl geriye çekilecek yani 94 olacak şu an yıl 2009 benim anladıpğım kadarıyla2010agustos oluyor

Askerligini ssklı olmadan önce mi yaptın...

4000günden fazla primim var sigorta girişi96 nezaman emekli olurum

Ne kadar maaş alırım?

Emeklilik şartlarını yukarıda arkadaşlar yazdı. Defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmişsen, emeklilik zamanın geldiğinde tek yapman gereken şey emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurmaktır.

Emekli maaşının ne kadar olabileceğini bilemiyorum. Şuradaki emekli maaşları ile kendini mukayese ederek bir tahminde bulunabilirsin: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

anladım

demek istediğim şu ben malulen emekli olmak istiyorum diye dilekçe verirsem bende şizoafektiflik rahatsızlığı var beni malulen olabilmem için heyetemi gönderirler. yoksa tamam mı derler

Şu konuşullar varsa, hemen malulen emeklilik için başvuru yapabilirsin:
12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen(sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)
Ve, bu düzeyde olup olmadığını sürekli gittiğin bir doktor varsa, o mutlaka bilir. Onun görüşüne göre başvur veya başvurma derim

beni sigorta girişim96 askerliği ödersem94 oluyor

96 olan sigorta günümü askerliği ödersem vergi indirimim var yüde 45 giriş 94 olacak ne zaman emekli olurum sigorta girişim07.05.1996

Askerlik sürenizi borclansanız dahi emekl,i olacagınız tarih degişmez...
Askerlik sürenizi borcalandıgınızı sayarsak 07.05.1996 - 18 ay : 07.11.1994 tarihine geriler o tarihte sizin işinizi görmez 17 yıl 3920 güne tabisiniz...
ama 5.8.1994 tarihive gerisine dogru gerileseydi 16 yıl 3760 güne tabi olurdunuz...

slm

peki borçlanırsam ne zaman olurum tarih ay olarak yazarmısınız

Askerlik borçlanmasını yaparsanız 07.11.2011 yılında prim ödemenizde (3920 gün)tamam olursa emekli olabilirsiniz.....

İlker'ciğim,
askerlik borçlansa da o aralıkta emeklilik şartları yine aynı olup 17 yıl ve 3920 gündür buraya kadar tamam.
Ancak faydası olmaz denilemez tabi.
Askerlik borçlanıldığında hem sigorta başlangıcı 18 ay geriye gider,hem de o süre için geçerli olan gün kadar prim eklenir.
Bu da o 17 yılın ve 3920 gün primin 18 ay önce dolması anlamına gelir.
Ancak burada göz önüne alınması gereken konu şudur;
Sigorta başlangıç tarihinin askerlik süresi kadar geriye gidebilmesi için,askerliğin sigorta başlangıç tarihinden önce yapılmış olması gerekmektedir.
Aksi halde süre geriye gitmeyip sadece primler eklenebilmektedir.

Ufuk abi o manada sölememiştim kademeli geçiş te bir 2 ay daha geri ye gitse emeklilik şartları değişirdi ama 2 ay gibi bir zamanla kayıp ediyor arkadaş..
Ama 07/11/2011 tarinde emekli olur askerlik borçlanması yapmaz ise 2011+18 ay (askerlik) eklersek şartlar değişir tabiki...

sigortaya girişim1994 ten ne zaman emekli olbirim 45 raporum var vergi indirimim var

arkadaşlar yüzde45 raporum var vergi indirim mevcut 94 sigorta girişim ne zaman emekli olabilirim ayrıca 9 yıldan çok 12 yıldan az diye kuralda da emeklilik varmı

İlk sigortalı olduğunuz tarihte 18 yaşında olduğunuzu varsayarsak;
Sigorta girişiniz,
05.08.1994 den önce ise : 16 yıl ve 3.760 prim gün sayısı
05.08.1994 den sonra ise: 17 yıl ve 3.920 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.

1994 07.04

sigorta girişi 07.04.1994 olursa nezaman olurum yıl olarakta yazarmısın

Şahin kardeş ilk mesajında 96 girişliyim dedin 2 mesajında 94 girişliyim dedin biraz tutarsızlık var gibi....
07.04.1994+16 yıl :2010 yılında prim ödemenizde tamamsa emekli olursun

Sanırım askerlik süresini düşüp tarih vermiş.
Tarih geriye gidince bu oluyorsa İlker Bey'in yazdığı gibi.
Ama askerlik borçlanması o kadar geri götürmez ki.
2 yıldan fazla mı yaptın askerliği:)
Var bi hata ya neyse.

benim sigorta girişi07.04.1996 ama20ay askerlik yaptım

arkadaşlar benim sigorta girişim askerden sonra ayrıca şuan 4200 günüm var ben askerlik borçlsanmamı yatırırsam 20aylık ozaman girişim geriye gidiyormuş. peki bu durumda ben emeklilik için ne zaman oluyorum gün ay yıl olarak yazarmısınız

İlker yazmış:
Askerlik borçlanmasını yaparsanız 07.11.2011 yılında prim ödemenizde (3920 gün) tamam olursa emekli olabilirsiniz.....

Askerlik borçlanması yaparsan primlerin artar ama zaman olarak geriye çekilmez emeklilik süren.

Sigorta girişin askerlikten sonraysa evet süreye etkisi olmaz borçlanmanın,gerek yok yani.

arkadaşlar sigorta girişim1996 askerliğin borçlanmasının tamamını ödemek zorundamıyım

arkadaşlar benim yüzde kırkbeş vergi indirimim var sigorta girişim 07.04.1996 askerlik borçlanmasının tamamını ödemem mi gerekiyor ne zaman emekli olurum 01.05.1972 doğumluyum.lütfen cevap

Emeklilik için kaç güne ihtiyacınız varsa o gün kadar askerlik borçlanması yapabilirsiniz. Yani tüm askerlik süresini borçlanmak zorunda değilsiniz...

Üst Alt