Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 sigorta girişliyim. %40 raporum var. Erken emekli olabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba 05/06/1997 yılında sigortaya girdim. doğuştan sağ bacağımda kısalık var 2003 yılında %40 rapor aldım. Şuan 2744 günüm var halen sigortalı olarak çalışmaya devam ediyorum. Acaba vergi indiriminden ve erken emeklilikten faydalanabilirmiyim ve bunlar için ne yapmam gerekir?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Vergi indiriminden yararlanmanız zor görünüyor.Son rapor düzenlemelerinde tek bacağı olmayana bile %19 verdiklerine göre vergi indirimi alarak erken emeklilik hakkını elde etmek çok güç. Şayet bütün bu buhranları atlatabilir vergi indirimi alabilirsen 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 prim gününü doldurduğunuz zaman erken emekli olabilirsiniz.

peki vergi indiriminden faydalanmasam erken emeklilik için yapabileceğim birşey yokmu?birgün işyerine sgk dan gelmişlerdi gelen memurlardan birisi bu konuda bilgi alın erken emeklilik hakkınız olabilir demişti.

Vergi indirim hakkı alamazsanız yapabileceğiniz pek bir şey yok.Yukarda belirttiğim erken emeklilik tarihiniz geldiğinde SGK sizi hastaneye sevkedecek.O zaman ki şartlara göre sizin engeliniz %40 gerektirecek bir engel ise erken emekli olursunuz.

Üst Alt