Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 sigorta başlangıcım, %40 raporum var. Erken emekli olabilir miyim?

alisa4543

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
28.08.2008 tarihinde normal kadrodan işe başladım 2001 yılında %40rapor ile vergi indirminden yararlanmaya hak kazandım . maliye bakanlığından onaylandı...
erken emkliliği hak eder miyim.

ayrıca röntgende çalışıyorum fiiili hizmet de alıyorum 1 yıla 3 ay .. emekliliğim konusunda yardımcı olabilir misiniz....

hastalığım çocuk felçi

2008 yılında işe başlayıp 2001 yılında nasıl vergi ind. aldınız biraz daha acar mısınız konuyu :)

İlk kez sigortalı olduğunuz tarih?
Doğum tarihiniz?

özür dilerim yanlış yazmışım
işe girişim 28.08.1998
doğum tarihim 01.01.1979

emekli olmak istiyorum dedim ama erken emeklilikten yararlanabilirmiyim

3.derece vergi ind.hakkınız olduğuna göre;
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz..
28.08.1998+18 29.08.2016 yılında emekli olursunuz...

şimdi burası tamam ilker kardeşim ama ben vergi indiminden 2002 yılından itibaren yararlanmaya başladım.benden emeklilikte tekrar rapor isterlermi...benim yatmış olan fiili hizmetlerin bana yararı olurmu..

İstemezler kardeşim istemezler vergi ind.hakkı bir kere alınır..

ya ben bu konuyu tam anlatamadım mı....tam olarak öğrenmek istiyorummmm...

işe girdiğim tarih olan 1998 yılında raporum yoktu ama özrüm çocuk felci olduğu için zaten askerede alınmadım....
2002 yılında aldığım%40 raporla vergi indiriminden yararlanmaya başladım ve bana söylenen şöyle bir bilgi var işe girmeden önce %40 lık bir rapor olması gerektiğini söylediler... işe girdikten sonra alınan vergi indirimlerinde işe girmeden önce rapor olması gerektiği aksi halde emekli talebinde bulunulduğu yıl tekrar rapor isteneceği bilgisini verdiler .

benim kafam karıştı bana aydınlatcı bilgi vermenizi rica ediyorummm....
bu konuda bilgi alabilceğim görüşebileceğim birisi varsa lütfen telefon numarasını özel mesajlardan bana yollarsa çok memnun olurummm.

saygılar sunuyorumm sayın ilker kadeşim ve bülent kardeşimmm

Biz konuyu çok iyi anladık da sen anlamıyorsun vergi ind. hakkı bir kere alınır ister işe başladıktan hemen sonra ister 3 yıl sonra ister emekli olur iken siz de vergi ind.hakkını kazandığınız için tekrardan rapor istenmez ..
Sana söylenen şöyle bir bilgi var bunu kim söyledi ise sallamış ali kardeşim..
Tekrar söylüyorum vergi ind.hakkı almışsın bırak kurcalama bu işi o kazandığın vergi ind.hakkı ile emekli ol...

siz öyle diyorsanız ilker kardeş bize teşekkür edip minnet duyup yasalarda bi değişiklik olmaz ise 29.08.2016 yılını beklemek kalıyor ...yardımlarınız için çok teşekkürler yüreğinize emeğinize sağlık.

4a yani ssk statüsünde çalışansın değil mi?

hayır değil 657 devlet hastanesinde röntgen teknisyeniyim

O halde bütün işler değişti. Yukarıdaki bilgiler sizin için geçerli değil.

Siz ilk kez 657'ye tabi olduğunuzda sakat mıydınız? Sakat statüsünde başlayıp başlamadığınızı sormuyorum ama, sorduğum, 657'ye tabi olmadan önce %40 ve üzeri rapor alacak düzeyde sakat mıydınız, ve sakatsanız, bunu bugün (raporla vs.) ıspatlayabiliyor musunuz?

Bu sorunun yanıtına göre emeklilik şartlarınız değişecek

tabiki sakatlığım işe girmeden vardı .çocuk felci hastalığı sonuçta ..1996 veya 1997 yılında işçi bulma kurumuna müracat ettim iş için beni hastaneye sevk ettiler %40 sakat raporu verdiler raporu hastane elden vermedi işçi bulma kurumuna göndereceğini söyledi rapor ordadır galiba ....

1998 mayıs ayında askerlikten muaftır diye askeriye rapor verdi...
ve sakat statüsünde girmedim işe ...
işe giriş tarihim 28.08.1998 yılı ilk girşimde sözleşmeli yani ssk lı girdim
2001 yılında kadrom geldi 657 ye geçtim
2002 yılında ise mutemet arkadaşların tavsiyesi üzerine müracatımda hastaneden %40 rapor verdiler maliye bakanlığından 3. dereceden vergi indiriminden yararlanma hakkı verdiler...

Bu durumda emeklilik için iki kriteriniz tamamlanmalı:
1- 657 öncesi %40 ve üzeri sakaltığınızın olduğunu belgelemek (bunu işkur'daki raporu alarak ve askerlikten muaf olduğunuzu gösteren yazıyla ıspat edebilirsiniz)
2- 5400 gün hizmet süresi.

Bu şartlar tamamlandığı gün emekli olabilirsiniz:

5510/geçici 4. madde:
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.

askerlikle ilgili yazıyı alabilirim bülent bey ama işçi bulma kurumunu bilmiyorum inşallah onuda buldururum 5000 gün pirimim var şuanda demekki olursa emekliliğe az kalmışşş .emekli olursam sizi ziyaret etmek isterim yardımlarınızdan dolayı ilginizden dolayı minnetterım size ve emek veren tüm arkadaşlar saygılar

Sakatlığınızın doğuştan olduğunu bir şekilde belgelerseniz, emeklilikte sorun yaşamazsınız. Ha gayret :)

bülent bye uğraşlarıma rağmen işe girmeden önce aldığım araporu bulamdım....
askerlik şubesine gidip askere alınmadan önce yapılan yoklamada sakatlığım ile ilgili fotoğraflar çekilmişti askerlikte rapor oluyor mu bilmiyorum ama ordan belge alsam bana faydası olur mu.....

ayrıca olmaz ise eğer sgk dan emekli olmak için emekli sandığı gibi işe girmeden rapor olmasına gerek kalmadan vergi indirimi hakkımla emekli olabiliniyor mu ki eğer olunuyorsa ben işimi bırakıp sgk ya geçsem emekli sandığımdaki günlerimi sgkya ekletsem bu vergi indiri hakkım sgk da geçerli olur mu ve emekliliğime faydası olur mu....

Askerlik yapmama nedeninizi gösteren bir belge de eişe yarar evet.

Eğer öncesinde sakat olduğunuzu belgeleyemez ve sonradan sakatlanmış memur muamelesi görürseniz, o zaman geçici 4. maddenin şu fıkrasına tabi olursunuz (kurum sevki ile yeni rapor almanız şartı ile):
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

tamam ben birde askerlik şubesine uğrayıp askerlik yapmadığıma dair belge ve gerekçesi ile ilgili yazı alayım...kurum beni tekrar sevk ederseki
zannetmiyorum bana tekrar %40 rapor versin vergi indirim hakkım bile gidebilir..

Sayın bülent bey(oturan boğa) askerlik şubesine uğradım ve işe başmadan önce rapor tarihi yani askere alınmamama sebebim olarak polio sekeli olarak belirtiyor .ama askeri raporlarda rapor oranı belirtmiyor sadece askere elverişli değildir diye beliirtiyor...bu rapor işime yarar umarım cevabınızı bekliyorum saygılar...ha raporun aslını verdiler bana ve o tarihteki resimlerimide...

Polio sekeli doğuştan ya da çocuk yaşlarda meydana gelen bir durum olduğu için, askerlik yapmanıza da mani olduğu için, bence elinizdeki rapor işinizi görecektir.
İşe girmeden önce aldığınız raporu o hastaneye gidip arşivden bulamaz mısınız?

Oran yazmaması evet, handikap. sgk illla ki ceberrutluk edip sorun çıkartmaya çalışacaktır. Ama bence işiniz görülecektir. Başvurup görmekten başka yol yok maalesef... Ben de merakla sonucu bekliyorum.

Üst Alt