Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 sigorta girişim var. 7 yıldır bipolar hastasıyım. Emeklilik şartlarım..?

elmas82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam
1982 doğ.
7 yıldır bipolar hast.
1999 girişli ssklıyım
top.3216 günüm var
malülen emekli olabilmem için ne yapmalıyım ve malülen emeklilik niçin sağlık raporunu nasıl alabilirim şartları nelerdir.

özelde tedavi güyorum ve ssk dan ilaclarımı düzenli alıyorum bu alacağım raporu etkiler mi yada kolaylık sağlar mı

cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre tek hastalıktan/rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor almanız gerekir..
Yapmanız gereken ssk ya gidip malulen emekli olmak için müracaat etmektir.

Evet, en son sigorta priminizin yattığı sigorta müdürlüğüne malulen emekli olmak için başvuracaksın, hastaneye sevk edecekler.. Süreç sonunda maluliyet cetveli'ne göre malul olduğun anlaşıldığında malulen emekli edileceksin.

Yalnız, psikiyatrik nedenlerle emeklilik talebinde bulunulduğunda, genellikle, emeklilik hak edilse dahi, rapora 1-2 yıl sonrası için kontrol şerhi koyuluyor. Burada psikiyatrik rahatsızlıkların bu süre içinde iyileşebilecei varsayılıyor ve bu durum tespit edilirse de emeklilik iptal ediliyor. Yok, kontrol muayenesinde rahatsızlığın sürdüğü tespit ediliyorsa, o zaman emekilik de devam ediyor...

raporda sürekli yazarsa tekrar kontrol muayanesine gerek duyulmuyor diye biliyorum. sanırım daha öncede konuşulmuştu .emekli olacağın zaman veya emeklilikten sonra kontrol isterlermi bilmiyorum benim raporda sürekli yazıyo 07 07 2008 bu yana herhangi bir sorun olmadı.

Kontrol öngörülmüyorsa tabii ki kontrol muayenesi yapılmaz. Ben, çoğunlukla psikiyatrik içerikli raporlar verilirken Kontrol Muayenesi öngörülüyor demek istiyorum.

Üst Alt