16 Ağustos 2011 Güncel:
Ben 20 günlük ssk primi ödemişken ve bir yerde çalışırken kaza geçirip(iş kazası değil) engelli oldum. Yani sigortalıyken kaza geçirip engelli oldum ve raporum ilk % 90 idi sonra ehliyet alırken %65 gibi bir oran vermişlerdi.
Bu maile göre ben 1800 günde emekli oalbilir miyim yoksa 1800 günde emekli olmak için özel durumlar mı var? Benim 1370 günüm var.. 430 gün sonra emekli olacağımı düşünüyorum..
Yanlışım var mıdır?
Ve bugün itibari ile emekliyim.. Maaşım bağlandı. İlk maaş 21-09.2011 de, başvuru yaptığım tarihten bu yana birikmiş halde PTT ye yatacak.
Herkese verdiği bilgiler için teşekkürler..
Ben 20 günlük ssk primi ödemişken ve bir yerde çalışırken kaza geçirip(iş kazası değil) engelli oldum. Yani sigortalıyken kaza geçirip engelli oldum ve raporum ilk % 90 idi sonra ehliyet alırken %65 gibi bir oran vermişlerdi.
Bu maile göre ben 1800 günde emekli oalbilir miyim yoksa 1800 günde emekli olmak için özel durumlar mı var? Benim 1370 günüm var.. 430 gün sonra emekli olacağımı düşünüyorum..
Yanlışım var mıdır?
Maluliyetinizin ne zamandan beri sürdüğü önemli doğuştan özürlüyseniz 3600 gün sonradan geçirilen bir hastalık sonrasında malul olduysanız 1800 günü tamamlayarak hastaneye sevkinizi istedikten sonra maluliyet derecenize göre tarafınıza aylık bağlanabilecektir.
Bilgilerinizi rica ederiz.