Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve %80 raporla ne zaman emekli olabilirim?

hatap1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
03 03 2000 de sigorta girişim var
18.11.2009 da özürlü saglıkkurulu raporu aldım.
fonksiyon kaybı oranı yüzde 80
agır özürlü
raporun geçerlilik süresi sürekli
teşhis agır mental
çalışamacagı iş alanları boş bırakılmış

1419 iş günü primim var
elimdeki raporla 1800 günde malülen emekli olabilir miyim yoksa ne yapabilirim

bana yardımcı olursanız sevinirim .çalışamayagı iş alanları boş bırakılmış inşallah sorun çıkmaz

İlk sigortalı olduğunuz tarihten sonra maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybınız oluşmuşsa, evet, 10 yıl sügortalılık süresi ve 1800 gün primle Malulen emekli olabilirsiniz.

Askerlik yapmışsanız bu süreyi borçlanarak prim gününüzü tamamlamanız da mümkün... Yeter ki maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda olun.

03.03.2000 de sigorta girişim 1419 primim var.
18.11.2009da özürlü saglık kurılu raporu aldım.
raporun açıkalması teşhis agır mental
tüm vucut fonsiyon kaybı oranı 80
raporun geçerlilik süresi sürekli
çalışamayacagı iş alanları boş bırakılmış

2022 kanundan yararlanabilir bana verilien raporla 1800 günde malülen emekli olabilir miyim. yada bakıma muhtaçaylıgı alabilir miyim.
agır özürlü çalışamayacagı iş alanlşarı boş bırakılmış diye raporumda sorun çıkmaz yeniden rapor istemezler bana yardımcı olursanız sevinirim

İlk sigortalı olduğunuz tarihten sonra bu derece işgücü kaybınız oluştu anladığım kadarıyla? Öyleyse, bugün maluliyet cetveli'nde öngörülen "Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen(sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)" şartına uyuyorsanız, prim gününüz 1800'e tamamlandığında malulen emeklilik için en son çalışitığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.
Sizi hastaneye sevk ederler...

Not: Askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanıp prim gününüze eklettirebilir ve hemen emekli olabilirsiniz. Tabii, dediğim gibi, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız şartı ile.

Üst Alt