Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 yılında geçirdiğim bir kaza sonrası sakat kaldım. Malulen emekli olabilir miyim?

skuden

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın oturan boğa sitenize yeni üye oldum. Size sorularım olacak emeklilikle ilgili cevap verirseniz sevinirim.1998 ssk girişliyim 2001 yılında geçirdiğim bir kaza sonrası sakat kaldım %70 engelliyim. şuan 2200 gün primim var.mamlülen emekli olabilirmiyim.
ve emekli olduktan sonra tekrar çalışabilirimiyim ve son olarak malülen erken emekli olursam maaşım düşük olurmu? Teşekürler

Evet, sonradan maluliyet oranında (maluliyet cetveli) sakatlandığınız için malulen emekli olabilirsiniz. 1800 gün prim şartını da tamamlamışsınız. Bu durumda bugün hemen malulen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.
Bunun için en son sigortalı olduğunuz işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik talebiyle başvurmanız gerek. Eğer sakatlığınızın nedeni iş kazası değil idiyse (?), sizi en yakın hastaneye sevk ederler... 2-3 ay içinde de malulen emeklilik işleminiz tamamlanır. Yalnız, hastanede ürodinami ya da MR vb. bi tetkik yaptırın veya böylesi bir tetkik daha önce yaptırmışsanız onları da hastaneye götürün derim. Böylece SGK rapora dair tereddüt yaşamaz ve işi uzatmaz...

Malulen emekli olursanız emekli maaşınızı kestirmeden çalışmaya devam etmeniz mümkün değil maalesef.
Ne kadar emekli maaş alabileceğinize dair: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Üst Alt