Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 yılında sigortalı oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

1OZGUR1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi çalışmalar
ben 1996 yılında 16 yaşını dolduğum sırada rahatsızlığımın olduğu dönemde özürlü kadrosundan olmayarak (bilmediğimiz için) 14 günlük sigortam var
ve yıllar sonra 2001 yılının 6. ayında şuan ki işime özürlü kadrosundan işe girdim
ilk sigortam geçerl mi acaba
ne zaman emekli olabilirim ve ortalama maaşım ne kadar olur? (şu an ortalama 1200) alıyorum
bir de emekli ikramiyesinde de vergi indirimi olacak mı ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler ...

1980 dogumlu sunuz heralde .../.../1998 ilk sigortalı oldugunuz tarihtir..
Rapor oranınız nedir vergi ind. hakkı aldınız mı?
Emekli maaşı için bir şey söylemek için çok erken yatırılan prim tutarına göre degişiklik arz eder.

16 yaşındaki sigorta primi tam yatmışsa ve staj değilse, bu durumda 18 yaşını tamamladığınız tarih ilk sigortalı olduğunuz tarihtir.

Ödenen tüm primler emeklilik hesabına dahildir. Sakat staüsünde olup olmamasının hiç bir önemi yok.
Erken emekli olmak için defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi elde etmek şart: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt