Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 yılından beri bankada çalışıyorum. %40 raporla vergi indirimim var. Emeklilik..?

DENİZUZİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2001 yılından beri özel bir bankada çalışıyorum. %40 raporum var ve banka işe alırken özürlü kadrosuyla istihdam edildim. Vergi indiriminden 2004 senesinde yararlanmaya başladım

Araşırmalarıma göre (Sn. Oturanboğa'nın ifade ettiği kanun maddeleri) 15 yılda emekli olabiliyorum ancak 1981 doğumluyom ve yaklaşık 10 senedir çalışıyorum. yani bu hesaba göre benim 2015 de emekli olma hakkım var
ancak önüme kanunen ne gibi bir engel çıkar ya da çıkar mı ?

SN. OTURANBOĞA özellikle sizin yardımınızı rica ediyorum. ( Özel sektör olduğu için engeller oluşturulabilir düşüncesindeyim)

sn oturanboğayamı bn şunu sorim konuyla ilgili...
18yaşında başlayan 3 yıl bağkur ve 2 yıl ssk dan sonra alınan %45lik raporla kamuda göreve başladm ..vergi indirim belgesi alarak yada almayarak benim emekliliğime ne gibi yarar yada zararı olabilir yanıtlarsanız sevinirmm cevap bekliyorum lüütfen....

DENİZUZİ;
2001 de işe girdiğiniz için emeklilik şartınız;
19 yıl hizmet ve 4240 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

findox85;
işe giriş tarihiniz ve yaşınız kaç?

Raman72;

2003 bağkur girişi var 25 yaş şimdi,ama raporlu olarak yeni işe başladım
vergi indirim almadım 3yıl bağkur-2yıl ssk var..şimdi raporla girdiğim işte sandığa bağlı..
:confused::confused::confused:

DENİZUZİ; emeklilik şartınız raman'ın yazdığı gibidir, 15 yılda emekli olmanız mümkün değil.

Kamuda memur olduğunuz tarih? Memuriyete sakat statüsünde mi başladınız?

kamuda 26.03.2010da bşladm
evet sakat statüde ama vergi indirimi almadım onun emekliliğe etkisi nedir ayrıca?*

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olan kişiler 5510/28. maddeye tabidir:
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün
primle emekliliği hak ederler​
http://www.engelliler.biz/forum/eme...memurlarin-emekliligi-ile-ilgili-mevzuat.html
Yani, Bağkur (4b) + SSK (4a) + Emekli Sandığı (4c) primlerini toplayacaksınız ve rapor oranınıza göre yukarıda yazdan şartlarda emekliliği hak edeceksiniz.

sayın oturanboğa teşekkürler bilgiler için...son olarak erken emeklilik için vergi indirimi almak zorundamyız?yani bunu almadan 18sene sonra emekli olamıyomuyuz?

1 ekimden sonra memur olan kişiler bugün rapor da alsalar, sakatlık indirimi de elde etseler, emeklilik zamanları geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk edildiklerinde yeterli oranda raporu almak zorundalar. Aksi halde emekli olamazlar...

Üst Alt