Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001'de düz statüde sigortalı oldum, sonra %64 rapor aldım. Emeklilik..?

neoplis

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
53
İLKKEZ ÖZEL SEKTÖRDE SİGORTALI OLDUM.(özürlü olarak degil, saglam olarak.)2001 de

daha sonra 2006 da belediyede kadrolu özürlü işçi olarak , % 64 raporla işe başladım.

beldiyeden sonra şuan devletin başka bir kurumunda % 64 raporumla işe başladım ve halen çalışıyorum. ben MALULEN EMEKLİ OLABİLİR MİYİM ?

(KUZENİM ADINA AÇTIM BU BAŞLIGI )

Kamudan malulen emekli olunabilir mi, bilmiyorum. Kolay değil. Kamuya %64 raporla başlayınca, malulen emekli etmeyebilirler. Dava süreci ile belki hak elde edilebilir. Bilemiyorum...

%64 rapor, sonradan meydana gelen bir sakatlıktan dolayı mı verildi? İlk sigortalı olunduğunda bu oranda işgücü kaybı bulunmadığını belgeleyebiliyor mu?

bilidği kadarıyla iş süreci içinde malül olursanız malülen emekli olabilirsiniz malülen emekliliğin amntığı bu olması lazım diye hatırlıyorum konuyu araştırıp tekrar yazmaya çalışıcağım

Allah razı olsun kardeşlerim. Haber bekliyorum..

Kamuda çalışlırken malulen emeklilik için başvurulabilir herhalde, ama, emeklilik kamu çalışanı olarak değil, hangi sigortalılık fazla ise, o kapsamda işlem görür... Benim tahminim bu şekilde.

İlk sigorta başlangıcında özürlü kadroda değil normal kadroda olmanız,o tarihte malul sayılacak engeliniz olmadığını göstermez,belgelemeniz istenir.
Kısaca;ilk sigorta başlangıcında malul sayılacak engeliniz olmadığını belgeleyebilirseniz başvurunuz kabul edilir. Sevk edileceğiniz hastaneden de malul derecede (%60 ve üzeri) rapor alabilirseniz,1800 gün prim ödemeniz de varsa emekli olabilirsiniz.

Üst Alt