Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 Bağ-Kur girişim var, 2006'da trafik kazasıyla omurilik felçli oldum. Emeklilik?

murat4545

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam 01 11 2002 tarım bagkur gırısım var.halen prım oduyorum. 25 12 2006 da trafık kazası sonucu omurılık felclısı oldum.%68 ozurlu raporu aldım.2008 hazıran ayında emeklılık ıcın basvuruda bulundum,red geldi.ne zaman veya nasıl emeklı olabılırım? yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurler.

arkadaslar kıpılan rapor oranlarıyla ilgili yeni bir sey varmı?

kırpılan demek istedim. cunku benim %60 olan raporum %30a dusuruldu.itiraz için gittim vergi dairesine.ankaradan %30 la ilgili sonuc gelsin oyle yaparsınız itirazınızı dediler.

arkadaşım primini doldurman lazım yinede emekllilik için 2001 olsaydı girişin 4240 gün yeterdi ama senin 2002 miş galiba 4400 gün doldurman gerek emeklilik için

Bağ-Kur emeklilik başvurunuzu hangi gerekçeyle reddetti?! Eğer 1800 gün yatırılmış priminiz var idiyse o zaman, kurumun malulen emekli etmesi gerekirdi sizi! Zira sakatlanmadan önce sigortalıymışsınız ve başvurduğunuzda maluliyet derecesinde (o zaman bu oran %67 idi, şimdi ise %60) işgücü kaybınız varmış.

Toplamda 1800 gün yatırılmış priminiz varsa/olduğunda, kuruma malulen emeklilik başvurusunda bulunabilir ve malulen emekli olabilirsiniz. Başvurduğunuzda kurum sizi hastaneye sevk eder, hastane raporu kuruma gönderir, kurum Maluliyet Bölge Sağlık Kurumu'na gönderir, Kurul maluliyet derecesinde işgücü kaybı olduğunu onaylarsa, emekliliğiniz gerçekleşir.

bagkurun gerekcesi 3/2 iş kaybı olmadıgından emeklılıgin red di diye gerekçe sundular.1800 günü gectim su anda tekrar basvursam olurmu acaba?

Alla alla! Omurilik felcinin yarattığı hasar nedir? Büyük-küçük tuvaletinizi hissedip yapabiliyor musunuz mesela?

sol ayak tutmuyo denge yok sag ayak bılek ve arka kaslar yok gerci tum arka grup kasları calısmıyo sag ayagımın üstune basabılıyorum wc sorunu buyukte problem var

Eğer büyük tuvalet konusunda sorun varsa, malulen emekli olabilirsin. Hemen kuruma başvur bence. Seni hastaneye sevk ederler. Omurilik hasarı sonucu oluşan anal inkontinans tespit edildiğinde malulen emekliliğe kesinlikle hak kazanırsın.

Maluliyet cetvelinde ilgili madde:
1- PARAPLEJİ, DİPLEJİ, TETRAPLEJİ ve AĞIR PAREZİLER:
Vasküler, enfeksiyöz, travmatik, toksik, tümöral veya benzeri nedenlerle oluşan omurilik hasarı sonucu meydana gelen pleji ve pareziler veya bunlara bağlı oluşan anal inkontinans veya daimi sonda kullanmayı gerektiren idrar inkontinansı

Üst Alt