Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişliyim. %44 sürekli rapor aldım. Emekli olabilir miyim?

Ahmet DURMUŞ34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,

Açık kalp ameliyatı oldum (bypass) %44 sürekli rapor aldım vergi indirimi için 29.01.2024 tarihinde başvuruda bulundum ne zaman sonuçlanır veya olumlu sonuçlanır mı? olumlu sonuçlansa emekli olma şansım varmıdır? şimdiden teşekkür ederim.
Doğum tarihi: 1978
Sgk başlangıç: 15.04.2002
Fiili gün sayım: 6300

@OturanBoğa,
Vergi indirimi için başvuruda bulundum 17 gün oldu henüz bir cevap gelmedi. Acaba %44 raporuma indirim hakkı verilir mi merak ediyorum.

Ben vergi indirimli başvurdum 2 hafta sonra iş yerime geldi olumlu sonuçlandı sanırım sizinde en kısa süre de gelmesi lazım belki de yoğunluk olabiliyor zaman zaman 3 ay a bekleyen de vardır 2 hafta da gelen vardır günden güne değişiyor. ankara vergi dairesi bakanlığı arayın bilgi alabilirsiniz.

@virus34,

Arıyorum Aralık 30 da geldi diyor. Şuan kurulda diyor ama bir türlü kuruldan çıkmadı

@Ahmet DURMUŞ34,

Vergi indirim hakkı kazandığınızda 4a'dan erken emeklilik hakkı da kazanmış olacaksınız.

2008_oncesi.PNG

Vergi indirimi sonunda süresiz ve engel oranimda düşüş olmadan onaylandı. Ve anladığım kadarıyla Ankara il il bakıyor. Bu yüzden 2 ay 20 gün sürdü. İşyerine bildirim 1 hafta sürer dediler. Ama sonucu ivd.gov.tr de e tebligatlar da göremiyorum. Mesaj ve mail olarak dediler onlarda gelmedi

Sayın @OturanBoğa
Bilgi için çok teşekkür ederim.
Bir şey daha sormak istiyorum müsaadenizle,

İlk başlangıç 4a girişim 15.04.2002
Toplam 4a hizmetim 2300 gün
2012 yılında 4b li oldum
Toplam 4b hizmetim 4000 gün.
Son 4 aydır tekrar 4a ya geçtim.

Şayet vergi indirim hakkı alırsan Bu sistemde SGK bir sorun çıkarır mı sizce?

@Ahmet DURMUŞ34,

Aman! Sizin son 2520 primin fazlası 4b Bağkur ise yukarıda yazdığımız her şey yanlış! Evet, sigortalılık süresi ve prim gün saygı yine tutuyor* ama 4b'den emekliliğin vergi indirimi ile hiç bir ilgisi yok. 4b'den emeklilik için elinizdeki güncel raporla sigorta müdürlüğüne başvurun, onlar ya raporu kabul edip SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirip karar verirler ya da sizi yeniden hastaneye sevk ederler.
Ama kural net: SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan en azından Hafif tanısı almanız

*
bagkur.PNG

@OturanBoğa hocam vergi indirimi başvurumu yapmıştım takip sayfasından dereceye girdiniz işyerinize gönderildi yazıyor.

Şimdi o yazıyı sgk ya götürüp emeklilik için müracaat edeceğim acaba burada sgk yukarıda bahsettiğiniz şekilde son 2520 güne bakıp mı karar verecek yoksa genel prim gün sayısına bakıp bu engelli bireydir günleri tamamdır deyip mi karar verecek?

merak ediyorum. Tecrübelerinizden ve yazılarınızdan çok istifade ettim şimdiden çok teşekkür ederim

@Ahmet DURMUŞ34,

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Toplam primin fazlası önemli değil.

Üst Alt