Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002'de kamuda çalışmaya başladım. %70 raporla ne zaman emekli olabilirim?

renalon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

şubat 2000 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle 2010'a kadar ilaç tedavisi görüyodum. haziran 2010 da böbrek nakli oldum,
sigorta girişim nisan 2000,
daha sonra 2002 de kamu kurumunda çalışmaya başladım. 2010 da nakil olmadan önce çalıştığım kurum aracılığıyla vergi indiriminden yararlanmak için hastaneye sevk edildim ve % 62 rapor çıkardım, fakat ankaradan onaylanmadan geri döndü sebebi ise kreatin kleransı yazılmamıştı yani tetkikler belirtilmemişti.
nakil olduktan sonra geçen ay tekrar kurum aracılığıyla hastaneye sevkedildim ve % 70 aldım, şu an ankaradan raporun gelmesini bekliyorum.
ne zaman emekli olabilirim?

ve kafamı karıştıran diğer bi soru yönetmelikte belirtilen sigortalı olarak ilk işe başlama ve sonrası açıklamalrına pek anlam veremedim bi türlü. ben hangisinden yararlanıyorum? 1982 doğumluyum..

Teşekkürler,İyi çalışmalar...

İlk sigortalı olduğunuz tarihte hangi oranda raporunuz vardı?

Bülent bey ilk sigortalı tarihte herhangi bir oranda raporum yoktu, sadece böbrek yetmezliği tedavisi görüyodum, ve işe girerken sağlam raporu aldım. ilk defa raporu geçen sene aldım ama onaylanmadı ve geçen ay rapor çıkarttım.şu ankarada..

Bu durumda sonradan maluliyet derecesinde işgücü kaybı oluşmuş demektir ve siz %70 raporunuza istinaden 10 yıl hizmet süresi ile malulen emeklilik hakkını kazanırsınız.

SGK nakil olanları %70 rapor verilmesine rağmen malulen emekli etmiyor. Bu tam bir kanun tanımazlık! Zira 5510 sayılı yasanın 25. maddesine göre %60 ve üzeri raporu bulunmak malulen emekli olmak için yeterli!
Zamanı geldiğinde bu malulen emeklilik için girişimde bulunmalı, reddedildiğinde de 25. madde uyarınca dava etmelisiniz...

fakat bülent bey 2.derece olmam sebebi ile emeklilik çizelgesine baktığımda 17 yıl ve 3840 prim gün sayısı gerekliymiş ?

Üst Alt