Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002'de öğretmen oldum. Malulen emeklilik şartlarım ve haklarım nelerdir?

uyumsuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben %80 sakatlık raporu olan hemofili A hastası bir öğretmenim. 2002 eylül ayında kadrolu olarak göreve başladım ve şu ana kadar kesintisiz devam etmekteyim.
Başlangıçta sakatlık raporum yoktu ve öğretmen olabilir raporu ile göreve başladım. Geçen yıl doktorumun emekli ol tavsiyesine uyarak emekli olma yollarını ararken (şartlarını ve taşıyıp taşımadığımı) vergi indirimi olayından yararlanabildiğimi öğrenerek başvuru yaptım ve %80 sakatlık raporunu aldım.
%80 sakat raporu alınca milli eğitim benden öğretmenlik yapıp yapamayacağım ile ilgili rapor istedi. Ben de bu raporu alarak görevime devam ediyorum. Cevaplayabilirseniz sorularıma bu şartlarda yanıt arıyorum.

1- Ne zaman malülen emekli olabilirim?
2- Malülen emekli maaşı şu an ne kadardır?
3- Malülen emekli olduğumda normal maaş + maaşın sakatlık oranında ilavesi gibi bir maaş alma durumu var mı? (Çift maaş gibi)
4- %80 sakat olarak avantajlarım var mı? (vergi indirimi dışında)
5- Şu an 1420 tl maaş alıyorum. 6/2 kademe derece olarak. Özürlülerde maaşların daha fazla olduğu söyleniyordu? Buna göre maaşım doğru hesaplanıyor mu acaba? Bunu nereden öğrenebilirim (Evli ve 2 çocuk sahibiyim)

sorularıma cevap alabilirsem çok sevineceğim.
Çalışmalarınızda başarılar.
Kolay gelsin!

Malulen emekli olabilmek için;
1)%60 işgücü kaybı
2)10 yıl hizmet ve 1800 prim günü
3)Bakıma muhtaç olanların hizmetine bakılmaksızın 1800 prim günü
4)Daha önce %60 işgücü kaybına sahip olmamak
gerekmektedir.
2)Maaşınız derece ve kıdeminize göre bağlanacaktır.
3)Bakıma muhtaçsanız evet.
4)Hayır.Emekli maaşında vergi indiriminin herhangi bir faydası yoktur.

10 yıl görev süresini tamamlayıp malulen emekli olabilirsiniz.

Maluliyetleri başkasının bakımına muhtaçlık düzeyinde olan kişilerin emekli maaşları %10 civarında arttırılır. Onun dışında sakatlık oranıyla emekli maaşı arasında bir ilgi bulunmaz.

Maaş hesabınızın nasıl yapalacağını bilemiyorum. Ama şuradan bir deneyin isterseniz: T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü - Emekli Maaş ve İkramiye Hesaplama

Üst Alt