Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişim ve %83 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

akrep&26

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu konu ile ilgili bende bilgi almak istiyorum.

ben 1982 doğumluyum
ilk işe giriş tarihim 03-01-2003 şu anki primim 2325
ama ben işe girerken %40 işitme kaybından girdim ve 3. dereceden vergi indiriminden faydalanıyordum.
2004 yılı aralık ayında böbreklerden rahatsızlanarak 4 ay diyalize girdim ve 2005 nisan ayında böbrek nakli oldum. ondan sonra ben %80 rapor alarak 1. dereceden vergi indiriminden faydalanıyorum
hala calışmaktayım.
yeni cıkan yasada (2010 aralıkta cıkan yasa-yönetmelik) rapor başvurusu yaptım ve bana %83 rapor verdiler.

şimdi ben bu şekilde sgk ya başvuru yapsam emekli olabilir miyim acaba?

bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.

Bu konuda iki seçeneğin var:

1- Şurada anlatıldığı üzere nakil nedeniyle maluleen emekli olmak için sgk'ya başvur. Reddedilirse de dava aç: http://www.engelliler.biz/forum/eme...emeklilik-basvurusunda-bulunanlar-var-mi.html
Sigortalılığa işitme engelin nedeniyle %40 raporla başlaman nakil nedeniyle malulen emekli olmana engel sayılamaz.

2- Defterdarlıktan 1. derece sakatlık indirimi hak etmiş olduğun için (2003+) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsin.

bülent abi başvuru için gittiğimde bana 10 yıl sigortalılık yılımı tamamlayıp yani (2003-2013) öyle gel dediler.seni hastaneye sevk edeceğiz oradan heyete girip tekrar rapor alıp ankaraya gönderip oradan cevep bekliyceksin dediler.böle bişi varmı acaba bülen abi

:) Çok pardon, 10 yıl şartı gözümden kaçmış.

Evet, 2013 yılında malulen emeklilik için başvuru yapabilirsin

Not: Kullanıcı adındaki karakter sorununu düzelttim. Fark ettin değil mi? Bir sonraki girişinde bu haliyle giriş yapmalısın.

Üst Alt