Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 yılında aldığım %50 oranındaki sürekli ibareli raporumla vergi indirimi almak..?

latif04

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar yeni üye oldum

ben 1996 da kamuda asker yerine vakaleten göreve başladım vekalet bitti sonra 2001 de süresiz vekalete başladım 2003 te göz tembelliğinden %50 rapor aldım 2005 te kadro aldım geçen sene vergi indiriminden yararlanmak istedim ama tekrar hastaneye sevk ettiler bende doktora sordum anca yeni yönetmeliğe göre %20 alırsın dedi oysa eski raporum sürekli yazıyordu şimdi eski raporum geçersizmi erken emeklilik hakkından yararlanamam mı
kazanılmış hak değilmi bunu mahkemeye verebilirmiyim ?

bende 2004 de epilepsiden %45 aldım benimkide sürekli ama bende sordum ancak %20 civarları alabilirmişim bende özelde normal çalışıyorum bu yüzden ben hiç başvurmadım bendemi erken emeklilikten faydalanamayacakmıyım ...?

iki raporda kabul edilmez yeni rapor istenir.. rapor tarihleri çok eski..

cevaplar için tşk ama net bir cevap alamadım

daha net nasıl söylenir ki bu ? kabul etmezler raporunuzu..
hastaneye sevk ederler.. tüm rahatsızlıklarınızdan %40 ve üzeri alırsanız vergi indiriminden yararlanırsınız..
evet mahkemeye verebilirsiniz hakimlerde ' yeni rapor al ' der.. başka birşey olmaz..

emeklilik için vergi indirimi şartmı
raporun sürekli olması bişey ifade etmiyormu

statünüz ne ?
memur statüsünde iseniz emekli sandığında vergi indirim şartı yoktur..
işçi statüsünde iseniz vergi indirimi almanız şart..

memur statüsünde çalışıyorum yani eski raporum geçerlimi erken emeklilik için

Memur luk ta sonradan sakat kalmaya da yeni rapor isterler.Arkadaşım her halükarda yeni rapor alman gerekecek yada rahatsızlığınızdan %60 ve üzerinde bir oran alabilirseniz malulen emekli olabilirsiniz..

Memur olduktan sonra sakatlanıp %40 ve üzeri işgücü kaybı bulunanlardan emeklilik için yeni rapor isteniyor maalesef. Eski raporun kabul görmesi gerek aslında. Zira rapor yönetmeliğinde bu çok açık; kazanılmış haklar korunuyor. Ama sgk bunu uygulamıyor. Dava edip şansınızı deneyebilir, "elimdeki raporu kabul etmelisiniz" diyebilirsiniz. Eğer insan evladı bi hakim ve bilir kişi çıkarsa karşınıza, bence emekli olabilirsiniz. Ama bugüne dek bunu başaran birilerini bilmiyorum.

peki yeni değişikliklerde göz tembelliğinin oranı ne bilen varmı

Memurun eski rapor için vergi indirimi alması şart mı?

arkadaşlar ben kamuda çalışan bir memurum elimde 2003 yılına ait rapor var vergi indirimi almam şartmı bu rapor geçersizmi erken emeklilik için

Memurluğa başlamadan önce bu raporunuz varmıydı ? Bunu belgelendirebilirseniz gerek yok vergi indirimi almanıza.
Memuriyetten sonra sakatlanmışsanız ve ya memuriyetten önce raporunuzun olduğunu ispat edemiyorsanız vergi indirimi almanız şart.

vekaleten görev yaparken rapor aldım raporu aldıktan 2 yıl sonra kadrolu olarak atandım

Sonradan sakatlanan memur muamelesi görürsünüz ve 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabi olursunuz (emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeni rapor almak zorundasınız):

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla emekliliği hak ederler.

Üst Alt