Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 yılında engelli kadrosunda memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

spark33

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2003 yılında engelli kadrosunda memuriyete başladım, vergi indiriminden faydalanmaktayım. Bazı kafama takılan noktalar var cevaplayacak arkadaşlara şimdiden tşk.

1- 15 yılda mı emekli olacagım
2- 15 yıl dolduğunda erken emeklilik olacağı için prim yükseltme (25 yıl görev yapmış gibi) söz konusu mu, emekli maaşı yüksek mi olur?
3- Emekli olacağım zamaan yeniden rapor almaya yollarlar mı
4- Maliye veya sgk dan emeklilikte fayda sağlaması için benim birşey sorgulattırmam yada kayıtlara baktırtmam gerekli mi?
5- Vergi indirimi yazısını başka yerlere göndermek gereklimi? (SGK gibi)

1- Toplam (ssk + bapkur + ES + askerlik/doğum borçlanması=) 5400 gün hizmet süresi dolduğunda emekli olabilirsiniz.
2- Emekli aylığınız 20 yıl üzerinden hesaplanır...
3- Hayır, memuriyete sakat statüsünde başlamışsanız yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz.
4- Tabii, ne kadar priminiz varsa hepsini birleştirin...
5- Emekliliğinizle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok.

teşekkürler hocam şu araba için bimer ve vb. yerlere başvurular için hocan görüşelim sizinle bir şekilde organize olmamız gerekli spark3315@otmail.com eklersen sevinirim.

Üst Alt