Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 işe giriş ve skolyoz hastalığımla emeklilik şartlarım nelerdir?

Erol_TAŞ

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben 2004 şubat ayında taşeron firma elemanı asgari ücretli olarak işe girdim ve 2012 şubat ayında 8 yılım dolacak ama ev ile iş yeririmin mesafesin in çok oluşu(16 km gidiş 16 km geliş =32 km)3 tekerlikli motor ile ve dahada önemlisi aynı zamanda skolyoz hastasıyım hatta geçen temmuz ayında istanbulda bulunan ahmet alanay hoca 170 derece olduğunu söyledi o açıdan son zamanlarda çalışmakta zorlanıyorum bu çalıştığım süre zarfında nasıl emekli olabilirim emeklilik şansım varmı ve skolyoz ameliyatım için ne önerirsiniz arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim alakanıza fimdiden teşekkür ederim.

Sizin için en uygunu malulen emekli olmaktır.Yapmanız gereken ssk ya malulen emekli olmak için müracaat etmek yalnız malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün ve % 60 oranında rapor aranmakta. Raporunuz % 60 ve üzeri olur ise ayrıca başka birinin sürekli bakımını gerektiriyor ise hemen emekli olabilirsiniz..

ilker bey emeklilik için 10 yıl demişsiniz ama benim 8 ci yılıma girecem 1800 gün dediğiniz ile olmuyomu ayrıca ilginiz için teşekkür ederim.

Malulen emekli olmanın ilk şartı, ilk sigortalı olunduğunda %60 ve üzeri sakatlığı bulunmamak, buna karşın bugün %60 ve üzeri sakatlığı bulunmaktır. Aksi hale malulen emekli olunamaz.

Bir de erken Yaşlılık emekliliği vardır. Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indiriminin derecesine göre belirlenir. Bunun kriterleri de:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt