Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
34
Reaksiyonlar
2
Benim hastalıgım 3 yıldır rapor ilaçlarım var psikiyatri tedavi görüyorum hala ilaç kullanıyorum bide bel fıtıgından ameliyat oldum.ameliyattan sonra hala bel fıtıgınım var malulen emekli başvursam yuzde 60 alalbilir miyim eger alırsam ne kadar maaşım baglanır ssk girisi :2004 şimdilik prim 2660 gün oldu

bel fıdıgından emekli olamazsınız

sadece bel fıtıgnı degil [FONT=sans-serif] psikiyatri tedavisinde görüyorum [/FONT]

Pisikyatri olabilir ama uğratırır seni biraz Allah kolaylık versin

muratak1988

Malulen emekli olamazsın. Rapor oranına karşılık defterdarlıktan alacağın sakatlık indirim derecesine göre aşağıdaki tabloya tabi olacaksın emeklilik için:

2008_oncesi.PNG

Not: Emekliliğin ssk (4a) statüsünde olacağını varsaydım.

Malülen heyet raporu aldım

Günaydın arkadaslar perşembe gunu heyete girdim malulen emekli için saglık kurul baskanı dedi ki emekli olur dedi dun de heyet raporu aldım teşhis depresif nöbet (tedavide-salah)+bilateral işitme kaybı+opere lomber diskopati... Ama heyet raporu %oranı yazmıyor neden yazmıyor evrakları ankara gidecek miş herhalde bi kaç ay sürer miş kararı ama sgk de serefsizlik yapar kolay kolay emekli yaptırmaz gibi geliyor bana...eger emekli olursam toplu para veriyorlar mı

başvuru tarihinden emekliliğin onaylanana kadar olan süreyi toplayıp maaş olarak veriyorlar.örnek verirsek sen bugün emeklilik için başvurdun ankaranın onaylaması 2 ay sürdü bir ayda emekli maaşı almak için bekledin toplamda maaş alırken 3 aylık maaş alacaksın oran

muratak1988
Posta ile sana ukaşması gecikebilir.
Bağlı bulunduğun sgk'emeklilik servisini tlf,ararsan sonucu sistem üstünden görüp durumu size bildirirler.

Sgk dan malulen emeklilik bilgi için gönderen zarf

Gunaydın arkadaslar bana posta sgk dan zarf geldi.
Aşagıda adı ve soyadı tc kimlik numarası ile talebi belirtilen sigortalının hak sahibnin: Durumunun tespit edilerek ilişikte gönderilen dosyanın iadesini arz/rica ederim.yazı geldi daha belli olmamış mı.

muratak1988

"[FONT=sans-serif]Durumunun tespit edilerek ilişikte gönderilen dosyanın iadesini arz/rica ederim" [/FONT][FONT=sans-serif]

Anladığım kadarınla raporunuzda bazı ayrıntılar istiyor. Durumunun tespiti dediği sanırım tekrar heyete girip Piskiyatri bölümünde kontrolden geçmeniz gerekiyor.[/FONT]

GÜnaydın arkadaşlar yeni malulen emeklilik basvurdum sence %60 çıkar mı

subat ayı heyete girdim üniversite hastaneside sevk etti ssk primi :2812 gün ssk girisi 12/12/2006.
hastalıklar: atipik psikoz+astım+opere bel fıtıgı yeni mr bel fıtıgı tekrarlama var+hepatosteatoz+ opere sag kasık fıtıgı.
bunlara yazdı sizce yuzde 60 çıkar mı arkadaslar..

Abla benim kaç prim dolması gerekiyor işe giriş tarihi 2004 de çıraklık okudum 2006 da sigorta prim yatırdım.%52 işitme engelli raporum var vergi indirimden devam ediyor benim prim dolması 4400 gün olması gereikiyor demi şimdi ki prim 2800 gün oldu

muratak1988

Raporuna karşılık defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirim derecesine göre aşağıdaki tabloya tabisin:

2008_oncesi.PNG

Tekrar malulen emekli başvurdum.

Merhaba malulen emekli ye başvurdum gene kurtalmio değil mi :(
Psikiyatri: şizoaffektif bozukluk tedaviye işlevselliği kısmı duzelen
Fizik:2015 yılında LDH nedeniyle opere olmuş bel fıtığı
Bel ve bacak ağrıları olmakta kas güçleri tanı nörolojik defesit yok
L3-4 L4-5 L5-S1 DİSK HERNİSİ VAR
C2-3 C3-4 C4-5 SERVİKAL DİSK HERNISI VAR
KARDOLOJİ : HİPERTANSİYON
BUNLAR YAZDI YORUMU BEKLİYORUM SİZCE OLUR BUNLARİ SONRADAN HASTALANDIM

muratak1988..hocam yukarıda da cevap verilmiş ama,malulen de tek hastalıkdan yüzde 60 almalısın ve o hastalığın malüllük düzeyinde yani mallülük cetvelinde olması lazım..senin durum vergi indirimi ni gösteriyor.

sagol kurtalmıyor artık unuttum malulenı.. vergi indirimden erken emekli olabilcez artık gun beklicez :/

arkadaslar bi site gördüm yanlış mı gördüm ben yoksa arkadas doktor net şekilde [FONT=sans-serif]Psikiyatri: şizoaffektif bozukluk tedaviye işlevselliği kısmı duzelen yazdı oda yuzde 65 kurtarılıyor neden red etti ki ?? malulen için[/FONT]

Merhaba arkadaşlar malûl emeklilik itirazı ettim yüksek sağlık kuruluna gitti dys evrak takipte .. Emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü yüksek sağlık kurulu kurul kayıt servisi giden evrak yazio ??

Belli olmuş müdür efendim

@muratak1988, Giden evrak yazısı görüldüyse sonucunuz belli olmuştur. Dosyanız bağlı olduğunuz yada başvuruyu yaptığınız SGK müdürlüğüne gelecektir. Dys Evrak takipte gelen evrak yazısını görürseniz gidip sorabilirsiniz veya eve gelecek sonuç yazısı için biraz daha bekleyeceksiniz. Malulen emeklilik başvurusu red çıktıysa eğer itiraz sonucu Yüksek Sağlık Kurulu genelde aynı yönde karar veriyor. Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah istediğiniz sonucu alırsınız. İyi Günler.

En son bizim ilçeye gelmiş SGK gelen evrak işlemde diyor

Üst Alt