Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 4A sigorta girişi ve %68 engelli raporu ile nasıl emekli olurum?

Aslan Kurt

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
26
Arkadaşlar herkese selam ve geçmiş olsun.

10.11.2005 sigorta girişim var, doğum tarihim 1987.

3983 gün 4a,

804 günde 4b sigorta kaydım bulunmakta.

Daha bir kaç günce onkolojik rahatsızlıklarımdan ötürü %68 oranında engelli heyeti raporu aldım. Şu anda bir işyerinde çalışmaktayım.

Buradan okuduğum ve anladığım kadarıyla emekli olabilmem için 2008 öncesi sgk lı olarak vergi indirimine başvurmam gerekliydi.

Bende e devlet üzerinden vergi indirim başvurusunu yaptım. (daha engelli kartı bile çıkaramadım sistem hata veriyor)

Bundan sonraki süreç nasıl olacak? Sizlerin attığı tabloya göre 2. derece 2008 öncesi 18yıl 4000 güne tabii oluyorum. 1-2 ay daha vergi indirimli olarak işyerinde çalışıp sonra mı emekliliğe başvuracağım?

Birde 2025 de emekli maaşları düşecek diyorlar sizce eğer hemen emekli olabiliryorsam emekliliğe başvurayım mı?

SGK e devletten yaptığım sorguda emekli maaşım 13.500 tl çıkıyor

Bana bir yol çizerseniz çok memnun olurum. Tekrardan herkese geçmiş olsun ve acil şifalar dilerim

2008 öncesi 4a ile sigorta kaydın var ise;
ve şu anda 4a ile sigortalı isen bugün (saat 24 ü geçiyor) vergi indirimi ile emekliliğe başvurabilirsin.

2005 + 18 yani 2023 de 18 yıl şartını,
3983 + 804 yani 4787 prim günü ile de 4000 prim günü şartını karşılıyorsun.

başvurduğun vergi indirimi için yazın işyerine gelir, bu genelde 15 20 gün sürüyor (kendi tecrübem). vergi indirimin onaylandığı gün SGK ya başvururak emekli olabilirsin.

Konuya tam hakim değilim ama vergi indirimi ile emekli olunca emekli maaşını almaya devam ederken çalışabiliyorsunda.

Kişisel görüşüm bugün emekliliğe başvur, adı üstünde erken emeklilik ne kadar erken o kadar iyi.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Çok teşekkür ederim cevap için. Vergi indirimini aldığım gün emekliliğe başvurdum diyelim, SGK tekrar beni hastaneye sevk eder mi yeni rapor için? Raporum daha 2 günlük yeni güncel barkodlu ve e nabız da gözüküyor.

Birde e devlet üzerinden 4a ve 4b günlerini birleştirme diye birşey okumuştum farklı bir konuda. Böyle bir durum veya özellik var mı?

Raporun yeni almışsın ben 23.07.2024 raporumu aldım sonra vergi indirimine başvurdum 16.08.2024 tarihinde vergi indirmim geldi aynı sgk emeklilik için başvurdum 22.08.2024 tarihinde emekli oldum ve emekli çalışanım SGDP yatırıyor firmam sen sgk ya onlar orada 4a 4b yi çözüyorlar şimdiden hayırlı olsun ,size tavsiyem firmanızın bağlı bulunduğu vergi dairesine gidip oradan kendiniz evrakları teslim ederek vergi indirmine başvurun daha hızlı sonuçlanıyor

Çok teşekkür ederim, ama artık dijital vergi dairesinden başvurumu yapmış bulunuyorum. Tekrar SGK ya elden gitsem sorun olur heralde. Sizinde emekliliğiniz hayırlı olsun,

SGPD dediğiniz emeklileri kısmı çalışma gibi gösteriyor firmalar 10 günlük vs, o mu oluyor SGPD?

Birde ben hem 4a lı hemde 4b li olduğum için hangisinden emekli olacağım? Yani maaşta fark eder mi SGK veya Bağkurdan emekli olmak?

Hayırlı olsun vergi indiriminiz geldikten sonra sgk ya gidiyorsunuz günlerinize ve yılınıza bakıp uygundur dendikten sonra emekli olabilir evrağı veriyorlar size sonra onunla işyerinize gidip 08 kodla emeklilik koduyla çıkış yapıyorlar İŞTEN ÇIKIŞ BİLDİRGENİZ, VERGİ İNDİRİMİ EVRAĞINIZIN FOTOKOPİSİ ,ENGELLİ RAPORU FOTOKOPİSİ ve KİMLİĞİNİZ ile başvurup emeklilik formu dolduruyorsunuz bu kadar. Sosyal güvenlik destekleme primi normalde 30 gün gösterilmesi gerekiyor uyanık firmalar az vergi ödesin diye kısmı çalışma gösteriyorlar .4a dan olacaksınız maaş farketmiyor aynı yani ssk emeklisi

Son düzenleme:
@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Artık dijital vergi dairesinden vergi indirimin gelmesini bekleyeceğiz. Şu anda dilekçe durumunu sorgula dediğimde NULL yazıyor heralde daha işleme almadılar...

Dilekçenin Durumu

- Dilekçeniz İZMİR DEFTERDARLIĞI evrak birimi tarafından 18.09.2024 tarih ve 115 sayı ile kaydedildi.
- İşleminiz Sonlandı

Bu ne demek oluyor arkadaşlar, işlem sonlandı diyor yani vergi indirimi olumlu mu olumsuz mu sonuçlandı?

@Aslan Kurt,
Bu interaktif vergi dairesinden yapmış olduğunuz başvuru sonucu sistemde gözüken hangi tarihte başvuru yapmıştınız ,burada olumlu olup olmadığı belli olmamış hemen başvuru yaptıktan 20-25 gün içinde olumlu yada olumsuz olarak belli oluyor

@Aslan Kurt, Dosyanızın başvuru yaptığınız birim ile bir işi kalmamış demek oluyor. İncelenmek üzere sağlık kuruluna gönderilmiş. Sonucunuz çalıştığınız işyerine ait varsa E-Tebligat adresine gönderilir, sizin de belirttiğiniz cep numarasına SMS gelecektir.

31 Aralık gününe kadar emeklilik dilekçeni ver 2025 yılına kalırsa maaşın yüzde 30 civarında düşük olur.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Evvelsi gün yapmıştım başvuruyu. Bakalım inşallah kabul görür.

Çünkü benim sağlık kurulu raporumda sadece engelli kartı yazıyor, özelikle vergi indirimi için başvurduğumu belirtmeme rağmen

@Aslan Kurt,
sorun olmaz üstad bende 2 ay önce aldım vergi indirimi için ÖTV içinde istedim fakat ehliyet istediler kodlu bende almamıştım araç için maalesef Şubat ayında tekrar heyet stresi yaşayacağım ,emekli oldum 57 oranım var insallah tekrar aynı oranı alırım hastalığım doğumsal ve iyileşme durumu imkansız

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

İnşallah hocam öyle olur, öbür türlü tekrar 2 kelime için heyete girmek falan çok zor iş... Müracatta bulunurken de özelikle söylemiş ve yazmıştım dilekçeye vergi indirimi için başvuruyorum diye ama işte memurlar.....

Raporda vergi indirimi yazmaması bir sıkıntı yaratmayacaktır.
Arkadaşın dediği gibi dilekçen sonuçlandığında sana SMS gelecektir, dilekçenin sonucu da iş yerine yazılacaktır.

Vergi indirimi için gönderilen raporlarda oran düşmesi, ret edilmesi ya da herhangi başka bir problem daha önce duymadım. İçin rahat olsun raporun aynen onaylanacaktır.

@ucuncubahar,
Teşekkürler umarım dediğiniz gibi olur, artık 1-2 hafta bekleyeceğiz sonucu...

Dilekçe olumlu sonuç olursa işyeri bir ay sonraki bordroya mı yansıtacak yoksa hemen vergi indirimini başlatabilir mi

Arkadaşlar, vergi indirimi yazısını kendimin bağlı bulunduğum vergi dairesinden mi alacağım yoksa işyerinin bağlı olduğu vergi dairesinden mi?

@Aslan Kurt,
vergi dairesinden bizzat yapti isen o vergi dairesinden internet üzerinden yaptı isen gib başkanlığı firmanın digital vergi dairesi Kanalına tebligat kısmına göndermiştir

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

İnternetten yaptım başvuruyu. Ama SGK ya emeklilik için başvururken vergi indirim yazısı gerekli demiştiniz. İşyerine gönderilen evrağın fotokopisi yeterli olur mu?

Online başvurduğum vergi indirim dilekçemin son durumu bu:

Dilekçenin Durumu

- Merkez Sağlık Kurulunda.

Heralde Ankara'ya gitti raporum

Vergi indirimim onaylanmış çok şükür arkadaşlar. İşyerine de yazı gitmiş, şimdi ne olacak ne yapmam gerekli? Benim elimde bir yazı yok işyerine giden yazıyı mı götüreceğim SGK'ya?

@Aslan Kurt,
Gözün aydın işyerinden yazıyı talep edin sonra VERGİ İNDİRİMİ YAZISI FOTOKOPİSİ, ENGELLİ RAPORU FOTOKOPİSİ ve KİMLİĞİNİZ ile sgk ya gideceksiniz sgk emeklilik servisine orası sizi başka bir servise gönderecek orada yılınız ve günlerinize bakıp evet sorun yoktur diyecekler sonra sgk emeklilik servisine gidip emeklilik dilekçesini dolduracaksınız emekli maaşınız hangi bankaya yatacak ise banka adı ve şubesini yazıyorsunuz mesela ayın 10 ekimde emekliliğe başvuru yaptınız emeklilik 1 kasım itibari ile başlar aradı 10 ekim 31 ekim arasında fark birikmiş olan bankanızdaki havuz yani açık hesaba yatacak ayın 1 kasım ile 10 kasım arası yatar muhtemelen daha sonra edevlette tebligat gelcek size siz başvuru yapın tarif edeceğim nerede olduğunu orada bağlanan maaş her ayın kaçında yatacağı yazıyor öyle yani ilk maaş bankanızdaki ibana yatıyor aradaki fark açık havuz hesabına

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Teşekkürler, ben Enpara ile çalışıyorum ama orada emekli maaşı promosyonu yok sanırım. O zaman en baştan emekli maaşı PROMOSYONU alabileceğim bir bankadan hesap açmam gerekli değil mi?

Birde 4b bağkurda 60.000 TL bir borç gözüküyor ama aslında borçlu değilim ona da itiraz ettim ama hala sonuçlanmadı. O bağkur borcundan dolayı emekli etmezler mi ederler mi?

@Aslan Kurt,
onu sgk ya gidince sorun o konu hakkında bilgim yok mesela bana 12.500 tl emekli maaşı bağlandı yapı kredi den 11.000 tl promosyon aldım sizin yüksek ise maaşınız ona göre oran değişiyor tekrar hayırlısı olsun

@Aslan Kurt,
Valla üstad bu yazı tura atmak gibi bişi şans yani buna ben karar veremem ama söylentiler 2025 yılı enflasyon rakamları göz önüne alınarak emekli maaş bağlama katsayısı düşeceği yönünde tabi söylenti hatta bununla iligli olarak maliye bakanlığıda bir çalışma yapıyor diye geçenlerde haberlerde görmüştüm

Bağkur borcunu sildirdik, daha doğrusu aylarda 4a yattığı için borç ona mahsup edildi. Şimdi yarın veya perşembe sgk ya gideceğim emekli olabilir yazısı alıp işyerine gidip çıkışımı emeklli kodundan vermelerini ileteceğim doğru yoldayım değil mi?@AHMET FATİH ERYILMAZ,

@Aslan Kurt,
evet SGK gidip emekli olabilir yazısı alacaksınız daha sonra işyerine verip 08 kod ( emeklilik) ile çıkışınızı alıp SGK gidip emeklilik dilekçesini vereceksiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah şimdiden

Üst Alt