Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 Bağ-kur girişim, %90 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
selam. bağkurlu olarak işe başladım (08.03.2005). 7 ay 29 gün bağkur pirimi yatırdım. daha sonra sigortalı olarak işe başladım.bu bağkur prim günümü sigortalı prim gün sayıma katabilir miyim ve katabilirsem eğer benim sigorta başlangıcım bağkur başlangıcım mı olur ve ben henüz vergi indirimi belgesi almadım ve yüzde doksan özürlüyüm en erken 08.03.2020 de mi emekli olrum

SSK lı olarak çalışmaya başladıgınız tarihten 7 ay 29 gün geriye gider.. vergi ind. belgesi %90 olarak alır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz..

Bir dilekçe ile bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurup,hizmet birleştirmesini isteyeceksiniz.Sigorta başlangıcın Bağ-kur'a başladığın 08/03/2005 tarihi olur.yüzde %90 engelli olup vergi indiriminden yararlanmanız durumunda 15 yıl ve 3600 prim günü ile emekli olabilirsiniz.Buda 08/03/2020 tarihine takebül eder.Bunların dışında
daha önce maluliyet derecesinde %60'ın altında engel derecenizin olması veya olmaması durumunda malulen emekli olabilirsiniz.malulen emeklilik için %60 ve üzeri işgücü kaybı,10 yıl hizmet ve 1800 prim günü,bakıma muhtaçsanız hizmet yılınız olmaksızın 1800 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

Raman72 nasıl bir dilekçe ile müracat etmeliyiz aynı sorun bende de var 4yıl 4ay bagkurlulugumu aktarmak için gittigim de emeklilik günü geldiginde yaparsınız dediler..

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne
................
....../....../.......Tarihleri arasında ..........numarası ile Bağ-Kur'da işe başlamış olup,....../.... tarihleri arasında SSK ya geçiş yaptım.Bağ-Kur da geçen hizmetlerimin ve SSK'dan geçen hizmetlerimin hesaplanarak .........(En eski sicil numaranız hangisi ise) sicil numarası üzerinde hizmetlerimin birleştirilmesi hususunu;
Bilgilerinize arz ederim

Adı ve Soyadı:
Kimlik numarası:
Adres:
İmza

Üst Alt